Deși nu toată lumea este adepta smartwatch-urilor sau a device-urilor ce urmăresc activitatea fizică, tehnologia purtabilă se bucură încă de mare atenție din partea producătorilor.

Când vine vorba de portofoliul Samsung din 2016 de device-uri în materie – ce acoperă aproape orice device electronic imaginabil – ei speră că ultima linie de astfel de device-uri vă vor capta atenția.

Luna trecută am zărit două device-uri pe site-ul Samsung, Samsung Gear Fit 2 și căștile wireless Samsung Gear IconX, iar acum, acestea au fost prezentate oficial.

Samsung Gear Fit 2 – caracteristici avansate pentru fitness

Samsung Gear Fit 2 este urmașul lui Gear Fit, deține un superb display AMOLED curbat de 1.5”, are GPS dedicat, monitorizează bătăile inimii și are 4GB spațiu de stocare pentru muzică. În funcție de utilizare, Samsung afirmă că bateria poate livra până la 3-4 zile de utilizare, sau până la 5 zile de standby.

Cele mai importante caracteristici sunt:

– un design ergonomic , slim și confortabil
– oferă un display curbat Super AMOLED de înaltă rezoluție și un touchscreen responsive pentru monitorizare fitness sau pentru verificare și raspuns la mesaje
– GPS și senzor HRM pentru date precise de monitorizare a activității
– caracteristică Auto Activity Tracking astfel încât nu mai este nevoie de setare manuală pentru activitățile sportive
– transfer ușor a datelor de fitness între S Health și alte aplicații de fitness. Oferă și “Step Challenges” pentru competiții 1 la 1 cu prietenii
– music player inclus

Samsung Gear IconX – o nouă experiență wireless

Samsung Gear IconX sunt un tip de căști wireless, fiecare venind cu propria baterie. Ce este cu adevărat interesant e faptul că au 4GB spațiu de stocare pentru muzică și sunt capabile să monitorizeze activitatea fizică, precum distanța parcursă, viteza, ritmul cardiac și caloriile arse. Nu mai este nevoie să spunem că este companionul perfect pentru mișcare.

Autonomia bateriei este de 2 ore în funcție de utilizare

Cele mai importante caracterisitici sunt:

– sunt ușoare, confortabile și se pot activa punându-le în ureche
– monitorizează datele de mișcare cum ar fi distanța, viteza, durata, ritmul cardiac și caloriile arse, date ce pot fi sincronizate cu S Health
– include ghid vocal ce furnizează un feeback vocal privind progresul pe care îl faceți în timpul mișcării, sau puteți asculta muzică
– are conectivitate Bluetooth și un spațiu de stocare intern ce poate stoca până la 1000 piese MP3. Prin intermediul unui swap sau tap pe căști, utilizatorii pot controla muzica.

Evident, fiecare din aceste noi device-uri se pot sincroniza cu aplicația dezvoltată de Samsung, S Health. Samsung spune că Gear Fit 2 va fi disponibil începând cu 10 iunie și va costa 179 dolari, iar Gear IconX va fi disponibil în luna iulie și va costa 199 dolari.


Poate te intereseaza si