Asus Zenbook 3 a fost anunțat în cadrul Computex 2016, alături de alte dispozitive ale companiei Asus. Este a treia generație de notebook-uri ultraportabile.

Asus ZenBook 3 se laudă cu o construcție dintr-un aliaj de aluminiu de tip aerospațial, care este cu 50% mai rezistent decât aliajele folosite de competitori. Notebook-ul de la Asus are o grosime de doar 11.9 mm (spre comparație, Retina MacBook are 13.1mm).

Display-ul este de 12.5” are rezoluția de 1920x1080px și utilizează Corning Gorilla Glass 4, ceea ce îi oferă rezistență la zgârieturi. În ceea ce privește puterea de calcul, Asus ZenBook 3 utilizează un procesor Intel Core i7, are 16GB RAM la frecvența de 2133MHz, până la 1TB spațiu de stocare tip PCIe 3.0 flash și patru difuzoare audio realizate de Harman Kardon. Ca și Retina MacBook, Asus ZenBook 3 are un singur port USB-C.

Asus utilizează la ZenBook 3 un sistem inovativ de răcire ce cuprinde cel mai subțire design din lume al unui ventilator, de doar 3mm. Notebook-ul oferă până la 9 ore de utilizare, cu încărcare rapidă, în 49 de minute putând încărca până la 60% din capacitatea bateriei.

Asus ZenBook 3 culori

Tastatura este una cu o cursă a tastelor ceva mai lungă comparativ cu cea de la MacBook, ceea ce e un lucru bun. Alături de tastatură găsim un trackpad de sticlă cu tehnologie palm rejection, smart gestures și suport pentru scris de mână.

Opțional, se poate adăuga un senzor de amprentă cu suport Windows Hello ce permite utilizatorilor să se conecteze și să deblocheze dispozitivul cu o singură atingere.

Asus ZenBook 3 va fi disponibil cel mai probabil în toamnă. Modelul de bază, cu procesor i5, 4GB RAM, 256GB SSD va costa 999 dolari, versiunea cu 512GB SSD va costa 1499 dolari, iar versiunea de top cu procesor i7, 16GB RAM, 1TB SSD va costa 1999 dolari.


Poate te intereseaza si