După luni de tăcere, Google a dat în sfârșit detalii despre Project Ara – proiectul Google pentru un smartphone modular.

Project Ara ar urma să permită schimbarea pieselor smartphone-lui, oferind device-ului noi funcționalități, precum difuzoare mai mari, baterie adițională sau o cameră diferită. E visul oricărui pasionat de tehnologie și, nu numai că Project Ara continuă să fie dezvoltat, dar se pare că ne apropiem și de o dată de lansare.

Conform celor de la Google, Project Ara este programat să ajungă la dezvoltatori în toamna acestui an, iar varianta pentru consumatori ar urma să fie disponibilă în 2017. În continuare să vedem principalele caracteristici ale Project Ara.

Carcasa cuprinde toate componentele unui smartphone tradițional: display de 5.3 inch, procesor, RAM, spațiu de stocare, antene și senzori – este un smartphone high-end complet funcțional. Google dorește ca Ara să devină trendy în rândul consumatorilor.

Extensiile Project Ara are 6 slot-uri disponibile pe spate. Până acum, partenerii de dezvoltare sunt Panasonic, TDK, iHealth, E Ink, Toshiba, Sony și Samsung,  care lucrează deja la propriile module – totul de la camere până la display-uri – pentru Ara, dar acestea vor trebui achiziționate separat.

Îndepărtarea modulelor va necesita ceva mai multă muncă decât scoaterea lor pur și simplu. În primul rând trebuie accesate setările pentru a da eject la modul, sau puteți utiliza comanda vocală “Ok Google, eject camera”. Cum modulele sunt controlate prin intermediul soft-ului, un buton amplasat lateral va arăta un meniu cu modulele conectate, odată ce este apăsat.

Cu un focus pe “fun”, Project Ara va avea și caracteristici ce țin exclusiv de estetica smartphone-ului, dând posibilitatea să-i modificați înfățișarea. Evident, Ara oferă mult mai multe oportunități de a adăuga noi caracteristici și ar putea fi un succes dacă gigantul american va reuși să vină și cu o campanie de marketing inteligentă.


Poate te intereseaza si