Dacă te-ai plictisit de gamertag-ul tău de pe Xbox, avem vești bune: Microsoft va debloca 1 milion de gamertags mai vechi, nefolosite de către utilizatori.

Miercuri, 18 mai, orice membru Xbox Live Gold care a acumulat din 2002 cel puțin un an status-ul de membru Gold, poate achiziționa unul  din noile gamertags. Acestea vin de la conturi originale Xbox care au fost abandonate, adică conturi ce sunt inactive de multă vreme, conform celor de la Microsoft.

Cele 1 milion de gamertags nu vor fi făcute disponibile în același timp, ci pe o perioadă de 24 ore, pentru a da șansa utilizatorilor din întreaga lume de a-și alege un nou nume de cont.

Vă puteți alege noul gamertag din Xbox.com, din aplicația Xbox de pe Windows 10, sau prin intermediul Xbox One. Din păcate, cei ce dețin Xbox 360 nu vor putea beneficia de această alegere, decât dacă utilizează Xbox.com sau Windows 10.

Vă puteți schimba gratis gamertag-ul o singură dată, după care se va percepe o anumită sumă pentru o astfel de acțiune. Puteți vedea dacă aveți statusul Gold pentru perioada necesară de timp pe pagina de Profil pe Xbox One, sau în Xbox App din Windows 10. Schimbarea gamertag-ului nu va reseta profilul sau realizările (achievements) și nici nu va reseta lista de prieteni.

Microsoft nu va publica lista cu gamertags, dar compania afirmă că vor fi destul de multe opțiuni grozave în categoriile:

– nume;
– referințe pop-culture (gaming, entertainment, sporturi);
– feluri de mâncare;
– geografice și de călătorii;
– știință și tehnologie;
– matematică și cifre;
– animale;
– invenții.

Microsoft a mai eliberat o astfel de listă cu gamertags în 2011.


Poate te intereseaza si