Dispozitivele Windows Phone vor primi abilitatea de a ”vedea” unde sunt degetele, înainte de a atinge display-ul.

Această tehnologie utilizează un “self-capacitive touchscreen” ce va ști marginile de care ții dispozitivul și calculează unde sunt localizate degetele din spațiul de deasupra ecranului.

Cu aceste informații, telefonul poate utiliza “pre-touch sensing” pentru a realiza unde vrei să apeși pe ecran chiar înainte de a o face. Vei putea selecta un text în timp ce scrii, sau apăsa butoane fără a atinge ecranul. Site-urile pot arăta link-urile doar atunci când degetul se află deasupra ecranului.

Contrar încercărilor anterioare a unor astfel de funcții, Microsoft se așteaptă ca versiunea lor să aibă mult mai multe capacități decât cea de a face scoll pe site-uri, așa cum s-a reușit la încercările anterioare. De exemplu, în timp ce vizionezi un clip, poți acoperi cu mâinile părți din ecran pentru a afișa controalele de playback. Dacă ții telefonul cu o singură mână în timp ce vizionezi un clip, meniul de control va apare pe partea  de care ții telefonul.

Microsoft a realizat clipul de prezentare luna trecută și chiar dacă trece de stagiul de prototip și devine disponibil pe dispozitivele Microsoft Phone, probabil nu va fi deajuns ca Windows să recupereze din piața pe care o deține Android și iOS, pentru a deveni o amenințare pentru unul din cele două sisteme de operare. Totuși, concurența este bine venită, pentru că aceasta duce la dezvoltare și se pare că cei de Microsoft vor să se implice tot mai mult în domeniul terminalelor mobile, încercând să vină cu inovații. Dacă vor reuși, rămâne de văzut.

Mai jos puteți viziona clipul de prezentare a soluției oferite de Microsoft.


Poate te intereseaza si