Luna trecută am asistat la dublarea procentajului Marshmallow din ecosistemul Android, de la 2.3% la 4.6%. Și luna aceasta, Marshmallow a făcut un salt important.

Conform ultimelor date prezentate de Google, Android Marshmallow a ajuns la 7.5% din totalitatea versiunilor Android utilizate. Android 6.0 a luat procente atât de la KitKat, cât și de la Lollipop, care au scăzut de la 33.4% la 32.5%, respectiv de la 35.8% la 35.6%.

Jelly Bean deține în continuare un confortabil 20.1%, iar Ice Cream Sandwich a scăzut la 2%. Gingerbread menține în continuare procentul de 2.2%, în timp ce Android Froyo va ieși în curând din top, fiind la 0.1% din totalul sistemelor de operare Android utilizate.

Nu e de mirare că ecosistemul Android este atât de fragmentat, dar mulți consideră că odată cu sosirea Android N va rezolva pe termen lung această problemă. În același timp, creșterea procentajului celor ce utilizează Android Marshmallow se datorează în primul rând flagship-urilor lansate la sfârșitul anului trecut și a celor lansate anul acesta și ne putem aștepta la creșteri consistente și în viitorul apropiat, odată cu adoptarea acestui sistem de operare de tot mai multe modele.

Android luna mai


Poate te intereseaza si