Bloomberg a dezvăluit faptul că YouTube are un nou proiect de streaming, denumit “Unplugged”, ce ar trebui să aducă televiziunea prin cablu pe platforma YouTube.

Deși nu au vrut să-și dezvăluie sursele, cei de la Bloomberg afirmă că proiectul Unplugged are prioritate maximă în cadrul YouTube și că este programat să devină live în 2017.

Aceasta ar putea fi o mișcare importantă dacă ținem cont că mulți utilizatori de internet au renunțat la serviciile companiilor de televiziune prin cablu. Reprezentanții YouTube ar purta în acest moment discuții cu giganți TV precum NBC Universal, Viacom, CBS și Fox, dar încă trebuie să securizeze drepturile de care au nevoie pentru a completa proiectul.

Ofertele pentru canalele TV vor fi disponibile prin intermediul unui serviciu de subscrieri plătit, similar YouTube Red. Sursele spun că serviciul e în dezvoltare încă din anul 2012, dar cum Apple și Amazon au început deja să caute parteneriate similare, YouTube a decis să crească eforturile de a finaliza acest proiect. Uriașa platformă online încearcă să obțină cel mai redus cost de subscripție, de sub 35 dolari pe lună, dar întâmpină greutăți în obținerea programelor pe care le doresc, care să intre în prețul de bază.

Unii analiști precum Barton Crockett de la FBR Capital Markets, își exprimă îndoiala vis-à-vis de potențialul pe care îl reprezintă live streaming-ul pe internet a televiziunilor. “Nu știu cât de mare este cererea pentru astfel de pachet… Pe internet se pune baza pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a achiziționa astfel de pachete (de streaming) la un nivel nemaivăzut anterior, dar momentan, numărul doritorilor nu este prea mare .”

YouTube va intra în luptă cu serviciile oferite de NetFlix de exemplu și rămâne de văzut ce vor oferi ei în plus, la un preț acceptabil.


Poate te intereseaza si