Huawei P9 despre baterie articol

Huawei P9 are o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, dacă este mult sau puțin inițial nu îți dai seama însă contează extraordinar de mult cât de bine este optimizat consumul de curent. În cazul smartphone-ului sosit prin progamul Orange Smartphone Testers 10, autonomia este extrem de bună.

Huawei P9 mă uimește pe zi ce trece, pe lângă costul mult mai mic față de competiția Samsung sau LG G5  reușește să aibă o autonomie foarte bună și să crească nivelul de calitate de la model la model.

Are un preț recomandat de 2500 de lei, adică este mai ieftin față de Samsung S7 (3140 de lei) sau LG G5 (3100 de lei) și chiar dacă costă mai puțin nu face rabat de la calitate.

În practică, autonomia lui P9 diferă destul de mult de la un mod la altul de utilizare. Pentru că am prins Paștele cu el în dotare, am reușit să ajung la o zi și jumătate de baterie, utilizat modic.

Pentru că nu are specificații slabe, te gândești încă de la început că o se existe consum ridicat datorită procesorului octacore sau display-ului FULL HD.

Specificații Huawei P9

Display – IPS-NEO LCD 5.2 inch, FULL HD
Procesor – HiSilicon Kirin 955 Octacore (Quad-core 2.5 GHz Cortex-A72 + quad-core 1.8 GHz Cortex-A53)
GPU – Mali-T880 MP4
RAM – 3 GB

Cum Paștele a trecut și am început activitatea zilnică ce implică mailuri multe, mesaje sau rețele sociale am avut o supriză plăcută. Aproape de ora 17:00, bateria lui P9 indica un nivel de 73% rămas, procentaj extrem de bun ținând cont de oră.

După cum se poate observa și în poză, Huawei a optimizat bine consumul de curent. Față de alte telefoane la care rețelele sociale sau display-ul aveau un consum enorm de energie, lucrurile sunt total diferite, în sensul bun pentru P9.

În prima zi de utilizare mi-a fost teamă că nu o să țină bateria și nici încărcător cu cablu USB Type-C nu am avut așa că am încercat modul ROG power saving. Acesta a modificat rezoluția ecranului la 720P față de cea standard 1080P și am ajus cu 60% procentul la baterie seara aceasă.

Nu am testat încă noul Samsung S7 sau LG G5, motiv pentru care nu pot să fac o comparație însă Huawei P9 imi aduce aminte e One Plus One, smartphone ce a reușit să mă uimească cu o autonomie extrem de mare.

Încărcarea se face rapid datorită încărcătorului de 2 mAh, acesta fiind un avantaj, mai ales atunci când te grăbești. Sunt momente când vrei să pleci rapid și nu ai suficientă baterie. Durează aproximativ 40 de minute pentru încărcare de la 0 la 50%

Te invităm să iei parte la review-ul lui Huawe P9, lasă în secținea de comentarii ce vrei să cunoști despre smartphone. 


Poate te intereseaza si