Deși au trecut mulți ani de la pensionare, Windows 95 încă este considerat a fi unul dintre cele mai bune sisteme de operare lansate de Microsoft. Acum, Windows 95 are șansa să ruleze pe Apple Watch.

Developer-ul Nick Lee și-a propus să aducă un sistem de operare vechi de două decenii pe un smartwatch nou-nouț și a obținut câteva rezultate interesante. În primul rând trebuie spus că ceasului îi ia aproximativ o oră pentru a porni. Deși rezultatul final este că Windows 95 pe Apple Watch e extrem de încet, acesta chiar este funcțional.

Lee a specificat ca din punct de vedere tehnic, Apple Watch e mai puternic decât calculatoarele ce rulau Windows 95 când acesta era considerat un sistem de operare nou, deci este oarecum normal ca acest smartwatch să poată rula acest sistem de operare.

În mod evident, Windows 95 nu are ce căuta pe lângă Apple Watch, așa cum cei de la Apple vor fi mai mult decât fericiți să spună, dar ca și experiment, e o chestie destul de inedită.

Pe lângă programare, Nick Lee a mai apelat la un artificiu. Pentru că display-ul de la Apple Watch are tendința de a se închide când nu este folosit, Lee a utilizat un tub motorizat care punea în mișcare selectorul ceasului.


Poate te intereseaza si