Telefonul Huawei P9 la review prin Huawei P9 Orange Smartphone Testers 10

Huawei P9 a fost prezentat publicului la data de 9 aprilie 2016, după o lungă perioadă în care au apărut zvonuri despre viitorul flag-ship al chinezilor. Încă din luna decembrie 2015, s-a vorbit despre specificațiile tehnice, cele două camere sau memoria de ram.
De foarte puțin, telefonul a fost lansat și în România iar din acest motiv, am decis să îl testăm pentru o bună perioadă de timp.

În perioada 27 aprilie-15 mai, prin progamul Orange Smartphone Testers 10,  avem la dispoziție smartphone-ul Huawei P9, cel mai nou smartphone lansat de compania din China. În această perioadă vom utiliza telefonul fix ca pe cel personal pentru a observa avantajele și dezavantajele acestuia.

Pentru că suntem deja pe data de 2 mai 2016 și au trecut ceva zile de la recepționarea smartphone-ului, pot să vă spun că acesta se comportă excelent. Bateria de 300 mAh, are o autonomie extrem de bine dozată, camera foto duală realizează poze foarte bune dar și filmări.

După doar câteva zile de utilizare, am descoperit două aspecte care nu mi-au plăcut.

  1. Portul de încărcare USB Type-C. În cazul în care nu ai cablul de date cu tine, variantele în care împrumuți de la un coleg sau prieten cablul pentru a încărca telefonul dispar complet pentru că avem un port nou, încă nepopular ca strămoșul lui Micro-USB.Huawei P9 port USB Type C
  2. Tastatura standard este destul de greu de utilizat, însă o poți modifica rapid din setări prin instalarea tastaturii Google, în modul acesta scapi de swipe-uri date din greșeală sau apăsat greșit pe taste. Am adăugat și auto completare în română, pentru că în 99% din cazuri textele scrise sunt în limba maternă.

Huawei P9 Tastatura Google

Pentru că este un telefon complex și într-un singur articol este greu să detalizezi toate experiențele, vom face câte un articol pentru fiecare aspect care ne place sau nu pentru a cunoaște cât mai bine telefonul. Un review amănunțit, menit să vă ofere toate informațiile necesare pentru o achiziție cât mai sigură.

Pe lângă materialele pe care le vom realiza din experiența cu telefonul, dorim să realizăm articole și pe baza cererilor voastre sau cel puțin să vă răspundem la anumite curiozități despre noul Huawei P9, flagshipul din China.

Pentru că este primul material dintr-o serie lungă, fără teamă vă rugăm să scrieți mai jos, în secțiunea de comentarii, tot ce doriți să cunoașteți despre telefon. Vom răspunde fie în text, fie în materiale video.

Poate te intereseaza si