La doar câteva săptămâni de la lansarea flagship-ului HTC 10, compania din Taiwan a mai anunțat un device, un model One. Bine, un S9, dar tot un model One rămâne.

HTC One S9 vine la pachet cu un display Full HD Super LCD cu Gorilla Glass de 5”, un chipset MediaTek Helio X10 cu procesor octa-core de 2GHz, 2GB RAM, 16GB spațiu de stocare intern, cameră foto principală de 13MP, cameră foto secundară de 4MP, difuzoare BoomSound, baterie de 2840 mAh și vine cu Android Marshmallow. Prețul de vânzare e de aproximativ 499 euro.

Dacă e să judecăm după poze, putem spune că HTC One S9 s-a inspirat după modelul M9. Spatele telefonului are același design al camerei și al liniilor antenei, iar lateralele nu au suferit nici ele schimbări. Partea din față însă e altă discuție, design-ul acesteia fiind unul nou.

Design-ul părții frontale pare inspirată de cea a seriei Samsung Galaxy J (2016). Renunțarea la marginile negre, atât pe laterale cât și în partea inferioară și superioară ar putea da motive de relative nemulțumire. Nici lipsa senzorului de amprentă nu ar fi un motiv de bucurie.

Rămâne de văzut dacă prețul va fi unul convenabil pentru consumatori. Cum flagship-ul HTC 10 a fost primit în general bine, compania din Taiwan nu are voie să facă pași greșiți dacă vrea să supravețuiască în apriga competiție de pe piața terminalelor mobile.


Poate te intereseaza si