Ultimele date prinvind rata de adoptare a noului iPhone SE arată câteva statistici interesante.

Conform acestor date, iPhone SE a fost destul de bine primit pe piața europeană, în țări precum Franța și UK, cu o rată de adopție a device-lui de 1%.  Aceeași rată o găsim și în Canada și Hong Kong. În SUA, rata de adopție este de 0.4%, aceasta fiind cam la același nivel cu restul lumii.

Datele indică o rată mai scăzută de adopție a iPhone SE comparativ cu modelele din seria iPhone 6, iPhone 5s și iPhone 5c. Unii analiști spun că este oarecum normal, pentru că cei mai mulți potențiali clienți văd iPhone SE doar ca un înlocuitor în caz că se întâmplă ceva cu smartphone-ul pe care îl dețin deja și nu este văzut ca un upgrade, ceva ce chiar vor să dețină.

iPhone SE este adus la viață de chipset-ul A9, același de pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus, are aceeași cameră de 12MP care este și pe iPhone 6s și înclude chiar și Live Photos, în ciuda absenței 3D Touch. Senzorul de amprentă este de generație anterioră, deci ceva mai slab, iar în dotări mai intră NFC-ul și Apple Pay.

Sunt foarte mulți useri de iPhone ce nu au făcut încă pasul către ecrane mai mari, iar SE le oferă posibilitatea să rămână la un display mai mic, dar cu hardware îmbunătățit. Rămâne de văzut dacă aceștia vor dori să treacă la iPhone SE, sau vor aștepta până în septembrie, când se va lansa iPhone 7, iPhone ce va fi dotat cu noul chipset A10 și alte upgrade-uri hardware.

iphone se


Poate te intereseaza si