DJI PHANTOM 4

F64, cel mai mare magazin foto-video din România, și-a extins în această primăvară portofoliul de produse cu noul model de dronă DJI Phantom 4. Comparativ cu modelele precedente, se poate spune despre acesta că este cu totul nou. Șasiul de magneziu îi reduce foarte mult greutatea, dar îi și sporește rezistența și robustețea. Un plus de agilitate și precizie este dat de centrul de greutate mutat mai aproape de nucleul dronei. Echipa F64 a prezentat noul model de la DJI într-un eveniment desfășurat la Casa Vlăsia din Snagov.

DJI Phantom 4 este controlată de la distanță printr-o telecomandă radio cu o rază maximă de până la 5.000 de metri. Pe un dispozitiv mobil, cum ar fi telefonul ori tableta cu sisteme de operare Android sau iOS pe care a fost instalată aplicația DJI Go, pot fi vizualizate și modificate setările dronei. Dintre acestea, cele mai importante sunt funcția de întoarcere la locul de pornire și setarea altitudinii maxime de zbor. Telecomanda este folosită și pentru controlul camerei video montată pe dronă. Dispozitivul poate să înregistreze videoclipuri la rezoluție 4K cu o cadență a cadrelor de 30 FPS sau full HD cu până la 120 FPS. Fotografiile pot fi realizate la o rezoluție de 12 megapixeli, în format JPEG și RAW.

Aplicația DJI Go oferă și un control minimal asupra procesării videoclipurilor sau fotografiilor și poate publica acest conținut pe platforme dedicate, cum este Skypixel, sau poate fi folosită pentru un livestream pe YouTube. Acest lucru este posibil și pentru că noul model de baterie de pe DJI Phantom 4 crește timpul de zbor cu aproape 25% față de modelul anterior, ajungând la aproape jumătate de oră.

Lista nutăților continuă cu Tap to Fly, care aduce o simplificare importantă în ceea ce privește zborul pentru cei care sunt la început în pilotarea dronelor. Cu ajutorul acestei funcționalități, tot ce trebuie să facă un utilizator este să apese pe ecranul dispozitivului mobil, iar echipamentul va zbura în direcția respectivă, evitând obstacolele din drum cu ajutorul senzorilor. De asemenea, mai sunt disponibile și functiile Visual Tracking și Sport Mode.

Drona DJI Phantom 4 este disponibilă la F64 la un preț de 7.249 lei cu TVA inclus. Începând cu 8 aprilie, clienții care au înregistrat deja precomenzi au început să-și primească echipamentele. Totodată, magazinul foto-video își informează clienții că, pentru a le putea folosi în mod legal, este necesară înregistrarea acestor dispozitive la Asociația Aeronautică Civilă Română (AACR). În plus, în colaborare cu DJI, F64 a înregistrat toate locurile din România în care dronele nu pot fi pilotate, acestea întorcându-se sau chiar aterizând înainte de respectivele zone. Orice demers este important, atât în pilotarea corectă a dronelor, cât și în dezvoltarea unui cadru legislativ, deoarece aceste dispozitive au o aplicabilitate foarte mare, cum ar fi videografia și fotografia de la înălțime sau operațiunile de căutare în caz de accidente.

Poate te intereseaza si