La conferința anuală pentru developeri F8, Facebook a introdus ultima sa realizare în materie de hardware: Facebook Surround 360 camera.

Acest device va surprinde imaginile și le va randa online printr-un soft online creat special pentru el. Facebook nu va pune în vânzare acest device, dar va publica design-ul pentru modul de dispunere a componentelor.

Această “farfurie zburătoare” are 14 camere dispuse pe raza ei, o cameră fish eye situată în partea superioară și două camere ce filmează în partea inferioară. Facebook spune că device-ul produce “o filmare cu adevărat sferică”. În plus, datorită numărului de camere, Facebook Surround 360 înregistrează imagini stereoscopice, necesare pentru 3D.

Soft-ul  va “lipi” filmarea în formate 4K, 6K și 8K. Potrivit lui Brian Cabral, director de proiect, soft-ul care se va ocupa de “lipirea” imaginilor surprinse va putea fi utilizat pe o întreagă serie de device-uri ce sunt similare Surround 360.

În timp ce VR a fost deja adoptat de gameri și de dezvoltatori, crearea de imagini video de către utilizatorii obișnuiți este destul de anevoioasă. De exemplu, device-uri precum GoPro Omni necesită achiziționarea de camere suplimentare. Sistemul open-source oferit de Facebook îi va ajuta pe cei care vor să realizeze astfel de filmări, aceștia nemaifiind obligați să cumpere soft-uri extrem de scumpe, chiar dacă vor fi nevoiți să cumpere camere adiționale.

Destinația pentru toate aceste filmări va fi VR-ul Oculus Rift, care a început deja să fie livrat consumatorilor.


Poate te intereseaza si