După luni de așteptare, HTC 10 a fost anunțat oficial. Se pare că informațiile pe care le-am dezvăluit în ultima perioadă despre acest device au fost foarte exacte.

HTC 10 este de tip unibody, are haine de aluminiu și utilizează Gorilla Glass 2.5D pentru partea frontală. Display-ul este QHD de 5.2”, Super LCD 5, cu îmbunătățire de 30% la acuratețea culorilor și îmbunătățire de 50% a raspunsului la atingere. Camera frontală este de 5MP, este echipată cu stabilizator optic cu lentile ce au apertură f/1.8, în timp ce camera principală este de 12MP, are stabilizator optic, lentile cu apertură f/1.8, dual tone flash și auto focus laser.

HTC 10 utilizează un chipset Snapdragon 820 ce este susținut de 4GB RAM, are ca și spațiu de stocare intern 32GB/64GB, ce poate fi extins cu un card microSD. Bateria este una de 3000mAh, despre care HTC spune ca va rezista două zile în condiții de utilizare moderată. Ca majoritatea flagship-urilor, HTC 10 vine cu NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 și 5GHz).

HTC a dus software-ul la un nou nivel, eliminând din propriile aplicații native, acestea fiind înlocuite cu aplicații Google. Music player-ul, calendarul și galeriile foto au fost înlocuite cu Google Play Music, Google Calendar și Google Photos. Interfața Sense este aproape la fel ca înainte, doar că Freestyle Layouts îți va permite să customizezi home screen-ul cum vrei tu, ba chiar poți înlocui icone-urile aplicațiilor cu stickere dacă dorești asta.

HTC nu a dezvăluit încă prețurile pentru Europa, dar au menționat că livrările către comercianți vor fi efectuate până la sfârșitul lunii aprilie. În SUA, se pot face pre-comenzi pentru HTC 10 unlocked la AT&T și T-Mobile la prețul de 699 dolari, cu livrare către consumatori la începutul lunii mai.

Rămâne de văzut dacă HTC 10 va putea face concurență flagship-urilor de la Samsung și LG.


Poate te intereseaza si