De ceva vreme utilizatorii de iOS își doresc să poată dezinstala aplicațiile native, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat.

Probe ce vin în susținerea acestei idei au luat ființă în urma analizării metadatelor iTunes, ce indică faptul că aplicațiile vor fi catalogate ca “first party apps” și “first party hideable apps”. Aceleași  categorii de aplicații au primit ca tag “isFirstParty” și “isFirstPartyHideableApp” în metadata iTunes.

Noile date arată o nouă abilitate a utilizatorilor de a înlătura aplicații default precum Stocks, Compass, Voice Messages și altele.

Toate aceste modificări vin la momentul în care multe alte aplicații third-party ce se vând în App Store sunt mult mai bune decât variantele default instalate pe iPhone. Un astfel de exemplu ar putea fi Microsoft Outlook care depășește cu ușurință orice altă aplicație din App Store în materie de flexibilitate și productivitate și mai ales lucrează foate bine cu alte aplicații Office cum ar fi Word, Excel și PowerPoint. Cam la fel e și în cazul Calendar, Photos și altele.

Totuși, conform unor informații suplimentare, nu toate aplicațiile default vor putea fi dezinstalate, ci doar unele vor putea fi ascunse sau dezinstalate. În mare, iOS preia unele din caracteristicile Android.

Când vor fi furnizate aceste schimbări utilizatorilor de iOS? Cel mai probabil, aceste schimbări vor fi prezentate în cadrul WWDC (World Wide Developers Conference) ce va avea loc în luna iunie. E posibil ca cei de la Apple să ne prezinte și alte noi carcateristici și upgrade-uri care să îndemne utilizatorii de iOS să utilizeze în continuare aplicațiile ce vin preinstalate pe iPhone.


Poate te intereseaza si