La evenimentul ce a avut loc la Londra, Huawei a prezentat ultimul său flagship, Huawei P9 și Huawei P9 Plus.

Ambițiosul producător chinez a decis să intre în luptă cu Samsung Galaxy S7 și Lg G5. Dacă e să ne luăm doar după modul în care arată, este clar că Huawei P9 are ca target piața gemelor superioare de smartphones. Design-ul nu se îndepărtează prea mult de P8, dar are o oarecare asemănare și cu excelentul Nexus 6P. Smartphone-ul are o grosime de doar 6.95 mm, are construcție metalică de tip unibody și are marginile curbate pentru un grip mai bun.

În ceea ce privește display-ul, Huawei P9 vine cu o dimensiune de 5.2”, rezoluție de 1920×1080 din care rezultă un decent 423ppi. Huawei P9 Plus are un display AMOLED de 5.5”.

În interior găsim un chipset Kirin 955 și un GPU Mali-T880 MP4, care este cel mai puternic procesor grafic instalat pe vreun telefon Huawei, dar care, la nivel de performață este ceva mai slab decât cel înstalat pe Galaxy S7.

Huawei P9 vine cu două variante de memorie: 3GB RAM / 32GB spa’iu de stocare și 4GB RAM / 64GB spațiu de stocare, în timp ce Huawei P9 Plus vine cu opțiunea 4GB RAM / 64GB spațiu de stocare. Toate versiunile au și slot de card în caz că vreți să măriți spațiul de stocare.

În ceea ce privește camerele foto, Huawei P9 utilizează ca și cameră principală un setup dual de 12MP cu lentile Leica, dimensiunea pixelului este de 1.25 microni pentru performanțe mai bune pe lumină scăzută și apertură F/2.2. Focusul este laser, iar camera principală utilizează flash LED dual-tone. Camera secundară vine cu 8MP.

Senzorii de pe dual camera sunt diferiți: unul este monocrom (captează lumina cu 300% mai bine și oferă cu 50% mai mult contrast) și unul este color. Pentru entuziaștii în ale fotografiei, există și un mod manual prin care se oferă un control mai mare când vine vorba de ISO, expunere, viteza de declanșare șipoate să realizeze fișiere în format RAW.

Huawei P9 mai are un senzor de amprentă îmbunătățit, situat pe spate și are o baterie de 3000mAh (3400mAh pentru Huawei P9 Plus). Flagship-ul utilizează USB Type-C, are încărcare rapidă, un setup dual speaker, iar ca și conectivitate utilizează Bluetooth, WiFi, NFC, GPS și un blaster infraroșu.

Huawei P9, în varianta de 32GB va costa 599 euro, varianta de 64GB va costa 649 euro, iar Huawei P9 Plus va costa 749 euro. Atât Huawei P9 cât și P9 Plus vor veni în șase versiuni de culoare și va fi disponibil la vânzare, în mai multe țări, începând cu data de 16 aprilie.


Poate te intereseaza si