Cei care privesc mai îndeaproape fenomenul, știu că Android este foarte customizabil, iar uneori, asta poate da bătăi de cap.

Android-ul pur ce vine pe device-uri precum Nexus, vine cu propriile aplicații, preinstalate, aplicații precum Gmail, Chrome, Google Maps, Google Photos și multe altele.

Unii ar putea crede că zona de dial și de mesagerie sunt la fel pe toate device-urile, dar asta nu poate fi mai departe de adevăr. În fapt, Samsung, Sony sau LG au propriile versiuni a ceea ce cred ei că mesageria ar trebui să fie și să arate, ceea ce e foarte diferit față de ce oferă Google prin Messenger-ul său.

Google Messenger poate înlocui aplicațiile instalate de exemplu de Samsung sau LG, sau la orice device cu Android. Google Messenger nu e perfect, dar e superior din multe puncte de vedere. E rapid, utilizează Google Material Design, poate fi customizat, este incredibil de intuitiv, iar acum este compatibil și cu device-uri Android Wear.

Google Messenger oferă:

Share mai rapid: poți face sau selecta poze direct din aplicație și le poți da share, ba chiar poți trimite și mesaje audio.

Căutare mai rapidă: poți căuta prin contacte sau prin conversații ca să găsești exact ce ai nevoie.

Mai mult control: Poți bloca anumite contacte ce îți trimit SMS-uri, sau poți seta să nu fii întrerupt când dorești asta.

Mai multe caracteristici: mesaje audio, suport emoji, stickere, share locație, arhivare mesaje, text colorat, etc.

Google Messenger poate rula pe Android 4.1, Jelly Bean și versiuni mai recente (preferabil să fie utilizat pe o versiune minim Android 5.0) și poate fi download-at din Google Play Store.


Poate te intereseaza si