Cei care privesc mai îndeaproape fenomenul, știu că Android este foarte customizabil, iar uneori, asta poate da bătăi de cap.

Android-ul pur ce vine pe device-uri precum Nexus, vine cu propriile aplicații, preinstalate, aplicații precum Gmail, Chrome, Google Maps, Google Photos și multe altele.

Unii ar putea crede că zona de dial și de mesagerie sunt la fel pe toate device-urile, dar asta nu poate fi mai departe de adevăr. În fapt, Samsung, Sony sau LG au propriile versiuni a ceea ce cred ei că mesageria ar trebui să fie și să arate, ceea ce e foarte diferit față de ce oferă Google prin Messenger-ul său.

Google Messenger poate înlocui aplicațiile instalate de exemplu de Samsung sau LG, sau la orice device cu Android. Google Messenger nu e perfect, dar e superior din multe puncte de vedere. E rapid, utilizează Google Material Design, poate fi customizat, este incredibil de intuitiv, iar acum este compatibil și cu device-uri Android Wear.

Google Messenger oferă:

Share mai rapid: poți face sau selecta poze direct din aplicație și le poți da share, ba chiar poți trimite și mesaje audio.

Căutare mai rapidă: poți căuta prin contacte sau prin conversații ca să găsești exact ce ai nevoie.

Mai mult control: Poți bloca anumite contacte ce îți trimit SMS-uri, sau poți seta să nu fii întrerupt când dorești asta.

Mai multe caracteristici: mesaje audio, suport emoji, stickere, share locație, arhivare mesaje, text colorat, etc.

Google Messenger poate rula pe Android 4.1, Jelly Bean și versiuni mai recente (preferabil să fie utilizat pe o versiune minim Android 5.0) și poate fi download-at din Google Play Store.


Poate te intereseaza si

 • Zsolt Kiss

  Hangouts vs Google Messenger. Ce alegi si de ce ?

  • Sevastre Catalin

   Salutare,

   În primul rând, cred că cei de la Google vor renunța la HO,pentru că cele două aplicații sunt relativ similare și nu văd de ce ar cheltui resurse în dezvoltarea ambelor aplicații.

   HO suferă la capitolul viteză, trimiterea de mesaje e mult mai ușoară pe Messenger, iar dacă ești fan stickere, chiar vei vrea Messenger. Trimiterea de atașamente e mai lejeră, per total, Messenger arată, se simte și este mult mai simplu. Ce ar fi de criticat la Messenger e faptul că de multe ori dă rateuri la MMS-uri.

   În final pot spune că totul ține de gusturi. Eu unul sunt fan-ul simplității. Cel mai bine, dacă folosești HO, încearcă pentru o săptămână GM. Sunt șanse destul de slabe să revii la HO.

 • trepă

  Eu l-am instalat pe telefonul meu cu Jelly Bean (Samsung Galaxy mini) și mi-a plăcut faptul că “se mișcă” mult mai fluid decât aplicația built-in.