Dacă mai era nevoie de o dovadă de cât de importantă e piața jocurilor pe smartphone-uri și tablete, această dovadă o oferă Sony.

Într-un comunicat de presă dat de Sony Computer Entertainment (ce în curând va deveni Sony Interactive Entertainment) se precizează că o nouă companie numită ForwardWorks a fost creată de Sony, companie ce va produce jocuri pentru terminalele mobile.

Sony nu este nouă în lumea jocurilor pe mobil, anterior utilizând brand-ul PlayStation pentru a produce și promova jocuri pe smartphone. Totuși, această ultimă mișcare pare să fie inspirată de ceea ce face Nintendo, mișcare prin care se speră să crească încasările prin intrarea în app store, cu jocuri pentru iOS și Android.

ForwardWorks va avea acces la toate drepturile intelectuale ce țin de gaming, deținute de Sony și PlayStation. Din ce știm, cel puțin momentan, focusul va fi pe gamerii din Japonia și Asia. În viitorul apropiat nu ar trebui să ne așteptăm să vedem titluri de PlayStation care să apară pe iOS și Android în Europa și Statele Unite.

Va fi interesant de observat cum va lucra Sony cu alte platforme. Ce este clar e că Sony nu va fi prea fericită să ofere celor de la Apple 30% din veniturile obținute, deci e foarte probabil ca în primă fază să ofere utilizatorilor jocuri gratis, ca o modalitate de a face mai cunoscut numele PlayStation pe mobile.

Dacă ținem cont de faptul că PS Vita își va găsi în cele din urmă finalul, iar un Vita 2 nu e foarte fezabil din punct de vedere material, cel mai probabil, cei de la Sony vor încerca să compenseze veniturile de la PS Vita cu cele din jocurile distribuite pe iOS și Android.


Poate te intereseaza si