Apple a indicat mai mult decât clar care este target-ul iPad Pro de 9.7” – să îndemne utilizatorii de PC să treacă pe iPad.

Acest target pare cam nerealist, mai ales dacă e să luăm în considerare existența unei versiuni mai orientate spre productivitate și mai ales, mai mare (12.9 inch). Pe măsură ce entuziasmul stârnit de proaspăta lansare s-a mai risipit, utilizatorii au găsit și mai multe “scăpări” în planul celor de la Apple.

În primul rând s-a descoperit că chip-ul A9X de pe noul iPad este undercloacked și rulează undeva la 2.16GHz. Comparativ, la versiunea de 12.9”, chip-ul rulează la 2.24GHz. Și dacă asta nu era îndeajuns, câteva teste Geekbench au fost publicate prin intermediul unor screenshot-uri care arată că noul iPad Pro are disponibil doar 2GB RAM, comparativ cu 4GB RAM disponibili pe versiunea de 12.9”.

După toate aceste date, în mod sigur cei de la Cupertino vor afirma că iOS funcționează la fel de bine pe ambele versiuni ale iPad Pro, dar în momentul în care afirmi că iPad-ul Pro de 9.7” este orientat către utilizatorii care vor productivitate tip PC pe o tabletă, atunci nu putem decât să ne exprimăm îndoiala vis-a-vis de argumentele prezentate de cei de la Apple.


Poate te intereseaza si