Google lucrează de câteva luni la o tastatură pentru iPhone și iPad. Cel puțin, asta afirmă cei de la The Verge.

Conform site-ului de tehnologie, tastatura Google pentru iOS este utilizată pe plan intern de câtre angajații Google, cu un soft ce oferă scriere pe bază de gesturi, softul având și multe alte caracteristici.

Nu este clar dacă misterioasa tastatură ce nu a fost anunțată oficial de Google în vreun raport, va fi făcută disponibilă și pentru utilizatorii obișnuiți de iOS, la întreaga sa capacitate. Cât de mult seamănă tastatura pentru iOS cu cea obișnuită furnizată de Google la Android, rămâne de văzut.

The Verge menționează că tastatura de la Google are câteva trick-uri care să o diferențieze de tastatura obișnuită pe care o furnizează cei de la Apple. Aparent, tastatura are câteva butoane dedicate pozelor și GIF-urilor, opțiuni pe care tastatura Apple nu le oferă. Ce este drept, accesul rapid la GIF-uri este extrem de popular, mai ales la messenger-ul de Facebook.

Google speră că propria tastatură îi va îndemna pe utilizatorii de iOS să utilizeze motorul de căutare Google pe tabletele și telefoanele lor. În mod sigur este o nișă ce merită exploatată dacă e să luăm în considerare că mulți fani iOS nu sunt foarte mulțumiți de posibilitățile reduse în alegerea tastaturii.

Va fi interesant de văzut dacă Google va decide să lanseze sau nu această tastatură.


Poate te intereseaza si