Apple a lansat un nou iPhone, iPhone SE, o variantă mai îmbunătățită a lui iPhone 5s.

Apple a lansat ieri, 21 martie 2016, mult așteptatul iPhone de 4 inch, despre care toată presa internațională vorbea. Noul iPhone SE este o variantă îmbunătățită a lui iPhone 5s la un preț mult mai redus.

Chiar dacă la prima vedere ați crede că este un iPhone nu foarte performant și nu merită să vă schimbați 5s-ul cu iPhone SE, noi vă vom prezenta principalele diferențe dintre cele două idevice-uri.

Design

Principalele diferențe majore care există la capitolul design sunt: carcasa roz și portul Lighting pentru încărcare cu care vine noul iPhone SE.

Specificații tehnice și performanțe

Pentru noul iPhone SE cei de la Apple s-au gândit să opteze pentru același chip, A9, care se găsește pe iPhone 6s. Altfel spus, iPhone SE este de 2 ori mai rapid decât vechiul iPhone 5s. La fel ca și iPhone 6s acesta vine cu o memorie RAM de 2GB și procesare grafică de 4 ori mai mare decât iPhone 5s.

Camera foto 

Spre deosebire de iPhone 5s care venea cu o cameră foto de 8MP, noul iPhone SE are o cameră foto de 12MP, posibilitatea de a filma 4K și slow motion la 240 FPS, plus opțiunea de a face clipuri video panoramice de 63MP.

Bateria

Chiar dacă cei de la Apple nu ne-au oferit niște informații clare cu privire la autonomia bateriei, aceștia suștin că autonomia bateriei lui iPhone SE este cu 40% mai bună decât a celei de pe iPhone 5s.

Preț

iPhone SE este vândut în versiuni cu 16 GB și 64 GB spațiu de stocare, modelul cel mai ieftin costând 399 de dolari în SUA, cu 150 de dolari mai puțin decât prețul celui mai ieftin iPhone 5S vândut de către compania Apple până ieri.


Poate te intereseaza si