Samsung și Apple iPhone sunt alegerile pe care foarte mulți dintre voi le fac atunci când vine vorba despre achiziția unui nou smartphone. Anul acesta Samsung a venit cu noul S7 pentru a concura cu noul iPhone 6S. Canalul de YouTube EveryghingApplePro a realizat o comparație între cele două modele pentru a face mai ușor procesul de achiziție.

iPhone, Samsung două branduri care conduc detașat vânzările de smartphone-uri. Două companii rivale pe segmentul de telefoane smart cât și ceasuri sau tablete. Anul acesta Samsung a lansat modelul S7, un model cu design similar celui de anul prezent la modelul S6.

Coreeni și-au ascultat clienți și au lansat un smartphone cu posibilitate de extindere a memoriei prin card micro-sd, cameră ce poate realiza poze mai bune când este puțină lumină dar și performanțe sporite datorită unui nou procesor.

Apple cu noul iPhone 6s a continuat să utilizeze exact ca la toate modelele precedent lansate linia de design, însă a lucrat intens la aspectul specificațiilor interne. Nu avem posibilitate de extindere a memoriei, însă avem un procesor mai nou, peformanțe grafice mult mai bune și force-touch, funcția prin care display-ul poate recunoaște modul în care apeși pe ecran, mai tare sau mai încet.

Când vine vorba de design, Apple stă din nou mai bine. Este un aspect cheie la brandul ce pune mare accent pe aspect, chiar dacă de multe ori, specificațiile interne nu beneficiază de atâtă atenție. Samsung vine și el cu un design bun, nu perfect dar aduce specificații mai bune, acum depinde de ce baricadă ești și ce îți dorești, specificații sau design.

Vezi cea mai bună oferta pentru Samsung S7 

Vezi cea mai buna oferta pentru iPhone 6s

Conectivitate

Iată un exemplu, modul în care sunt aliniate mufa de încărcare/date, jack-ul pentru căști, microfonul cât și difuzorul sunt la iPhone este pe aceeași linie, în timp de Samsung le are așezate nu păstreză o linie clară.

Conectivitate samsung s7 vs iphone 6s

Utilizare

Ambele telefoane se pot utiliza aproape complet cu o singură mână. iPhone 6 și iPhone 6s s-au dovedit telefoane ce se pot utiliza ușor chiar dacă există locuri în care nu putem să ajungem cu degetul dacă utilizăm telefonul cu o singură mână.

Samsung S7 pentru că are spatele curbat și e mulează mai bine în mână motiv pentru care este mai comod la utilizare. Odată cu posibilitatea de împărțire a ecranului în două, acum ai acces rapid la orice funcție chiar și cu o singură mână.

Display

Comparație display iPhone 6s Samsung s7

Exact cum spuneam mai sus, Apple a pus mai mult accentul pe design iar specificațiile au fost puțin neglijate. Nici display-urile nu ies din această situație, dar cel mai bine le comparăm.

Samsung S7

  • 5.1 inch
  • 557 puncte per inch
  • 1440x2660p rezoluție
  • Super Amoled
  • Gorilla Glass 4 sticla ecranului

iPhone 6s

  • 4.7 inch display
  • 326 puncte per inch
  • 750×1333 p rezoluție
  • LCD IPS
  • Dual Ion Glass
  • Force-Touch

Specificațiile celor două ecrane și dimensiunea după cum puteți observa diferă foarte mult. Chiar dacă nu este mai mare, S7 oferă un ecran mai mare, lucru tot mai cerut de utilizatorii actuali de smartphone-uri. Samsung a reușit cu display-ul Super Amoled să afiseze imagini mult mai clare și vizibile chiar în momentul în care suntem afară iar soarele este destul de puternic.

Apple are un display bun însă dimensiunea și rezoluția cu siguranță trebuie să sufere o serie de modificări la viitorul smartphone, iPhone 7 sau ce nume va purta. Punctul la care stă mai bine 6S-ul este Force-Touch, funcția care poate determina modul în care apeși pe ecran.

Memorie extensibilă

Posibilitate extindere memorie samsung s7

Samsung a ascultat utilizatorii iar anul acesta față de anul trecut au reintrodus posibilitatea de extindere a memoriei prin intermediul cardurilor micro-sd. Pentru iPhone acest lucru încă este indisponibil.

Rezistență și durabilitate

Ambele telefoane se comportă bine dacă sunt scăpare nu foarte puternic pe jos. Chiar dacă nu îți place să utilizezi o husă, nu trebuie să îți faci probleme, acestea rezistă. Dacă ai obiceiul să scapi din mână telefon de la înălțimi mai mari, îți recomandăm totuși o husă.

Samsung este rezistent și la apă și praf datorită ceritificatului IP 68, lucru pe care 6s încă nu îl are fără o husă specială.

Specificații tehnice

Samsung S6 vs iphone 6s specificatii tehnice

Samsung și Apple au an de an compețiție la nivel de performanțe chiar dacă sistemele de operare solicită specificații total diferite. iPhone-ul funcționează foarte bine încă cu procesor Dual-Core și 2 GB memorie RAM, în timp ce Samsung a ajuns la procesor Quad-Core și 4 GB memorie RAM.

În testul de bechmark GeekBench 3, Samsung iese câștigător ca rezultate la diferență mică de rezultat, probabil și datorită diferenței de perioadă când acesta este lansat (6 luni diferență).
Samsung S7 vs iPhone 6s antutu
Dacă schimbăm progamul de testare și alegem Antutu, surpriză acesta dă ca și câștigător iPhone 6S.

Temperatura de funcționare

Procesor răcit pe apă și mult mai rapid, este vorba despre procesorul prezent pe S7 și cu toate acestea puțin mai cald la utilizarea intensă față de iPhone 6s, care pentru moment beneficiază de răcire clasică.

Vezi cea mai bună oferta pentru Samsung S7 

Vezi cea mai buna oferta pentru iPhone 6s

Baterie – Autonomie

Comparatie baterii iphone 6s vs S7

Războiul bateriilor este câștigat de Samsung S7 și bateria lui de 300 mAh, aproape dublă față de cea de la iPhone 6S 1715 mAh. Pe lângă capacitatea baterie, Samsung mai câștigă și la aspectul funcțiilor pentru optimizarea consumului de curent, încărcare rapidă sau fără fir.

iPhone-ul 6s se bucură doar de funcția Low Power Mode care aduce un plus de câteva ore de funcționare dacă este activată.

Camera foto

Diferente camera Samsung S7 vs iPhone 6s

12 megapixeli au acum ambele camere principale, prezente pe S7 și 6s însă Samsung vine după o cameră foro cu 16 MP. Această nouă cameră chiar dacă este mai mică față de cea precedentă are o serie de avantaje.

  • Fotografii mult mai luminoase chiar dacă există disponibilă mai puțină lumină
  • Tehnologie Dual Pixel focus, disponibilă și pe aparatele profesionale DSLR
  • Senzor de stabilizare optică pentru înregistrări și fotografii mai puțin mișcate.

La iPhone sunt ceva diferențe însă Samsung reușeste să câștige la specificații și rezultate.

Samsung câștigă și la populara cameră selfie, tot mai utilizată în zilele noastre pentru că are un f/1.7, deci luminozitate mai bună și un unghi mai larg de fotografiere, ideal pentru momentele când ai mai multe persoane de prins în cadru.

Camere selfie iphone 6s samsung s7

Prețuri

Samsung S7 costă aproximativ 700 de euro/dolari în funcție de țară pentru varianta de 32 GB. Din păcate, nu există o variantă de stocare de 32 GB pentru a face o comparație directă, chiar și așa Samsung este cu 49 de dolari mai scump față de iPhone 6s în varianta de 16 GB.

Vezi cea mai bună oferta pentru Samsung S7 

Vezi cea mai buna oferta pentru iPhone 6s

Concluzii

Samsung S7 și iPhone 6s sunt două telefoane de top din toate punctele de vedere. Este adevărat, anul acesta desi comparația nu este chiar cea mai bună datorită diferenței de timp în care sunt lansate, dă ca și câștigător la baterie, cameră foto sau performanțe smartphone-ul produs de Samsung.

iPhone 6s rămâne smartphone-ul potrivit pentru cei care sunt deja în ecosistemul Apple și care nu pot sau nu doresc să facă o schimbare.

Totul depinde de voi, dacă doriți să treceți în barca Samsung veți beneficia de alt sistem de operare și de o serie de avantaje însă trebuie să luați în calcul faptul că în toamnă se lansează noul iPhone 7 iar acesta este posibil să aibă specificații mai bune.

Dacă te-ai decis care este varianta potrivită pentru tine ai mai jos link pentru achizițe

iPhone 6s la eMag
Iphone 6s la QuickMobile

Samsung S7 la eMag
Samsung S7 la QuickMobile 

Poate te intereseaza si