Dacă e să dăm crezare zvonurilor, Lenovo intenționează să intre pe piața device-urilor 2 in 1 cu Android.

Pozele înfățișează un laptop Lenovo Yoga cu tastatură, un procesor Intel Atom Cherry Trail, un display full HD de 10 inch cu balamale ce se rotesc pentru modul de tabletă. Specificațiile par a fi pentru un device ieftin cu Windows 2 in 1, nu pentru un device cu Android. Și totuși  se pare că va rula un sistem de operare pentru mobil.

Zvonurile au început să apară despre un device Lenovo Yoga cu Android încă din 2013, dar cele mai solide zvonuri au apărut abia acum. Cu 2GB RAM și 32GB spațiu de stocare, device-ul nu va fi unul extraordinar de puternic, iar Windows 10 nu ar funcționa cum trebuie, dar un Android 5.1 practic ar zburda. Noul model Lenovo Yoga va oferi Wi-Fi, Bluetooth și GPS. Opțional va oferi și suport pentru date mobile și va avea atât cameră frontală cât și una situată pe spatele device-ului.

Și totuși, cine ar vrea să folosească un laptop cu Android?! Aplicațiile pentru Android nu sunt întotdeauna optimizate pentru ecranele mai mari ale tabletelor, un fapt pe care l-am observat la Google Pixel C, iar multitasking-ul nu e întotdeauna posibil, pentru că mai toate aplicațiile ocupă întregul ecran.

Asta nu înseamnă că Android ar fi inutilizabil pe un laptop, dar în mod sigur nu este realizat pentru un laptop. Sigur, ecosistemul aplicațiilor este mai robust decât cel al ChromeOS, dar majoritatea aplicațiilor și sistemul de operare însuși a fost făcut cu gândul la ecrane mai mici. Google ar trebui să facă multe modificări majore pentru a oferi o experiență Android grozavă pe un laptop.

Și iată că Lenovo ține să contrazică toate aceste elemente și vrea să demonstreze că Android-ul se ridică la nivelul adaptibilității pentru care este recunoscut. Poate că acest device și laptop-urile cu Android în general, se vor încadra într-o anumită nișă. De-abia așteptăm să vedem cu se va comporta și care va fi succesul său la vânzări.


Poate te intereseaza si