Se zvonește că HTC va realiza cele două smartphone-uri Nexus de anul acesta, dar un raport nou spune că vom vedea mai multe device-uri Nexus produse de HTC.

Conform acestui raport, Google arfi făcut o înțelegere cu HTC pentru realizarea de device-uri Nexus pe durata a trei ani. Dacă presupunem că înțelegerea începe cu cele două smartphone-uri Nexus de anul acesta, ar trebui să vedem device-uri produse de HTC cu logo-ul Nexus atât în 2017, cât și în 2018.

HTC și Google au avut o relație strânsă la momentul în care a fost lansat Android. HTC a realizat primul prototip pentru Android (Google Sooner), primul telefon comercial Android (T-Mobile G1), primul telefon Android dezvoltat de un producător (Android Dev Phone 1) și Nexus One. Acest parteneriat a ajutat HTC să-și consolideze poziția ca producător de top de smartphone-uri cu Android. În cele din urmă, Google s-a îndreptat către Samsung pentru realizarea a următoarelor două smartphone-uri Nexus, apoi au selectat LG pentru realizarea a trei modele. Deși telefoanele Nexus nu au fost foarte populare în rândul consumatorilor, producătorii care au realizat telefoanele au beneficiat enorm în urma colaborării strânse cu Google.

Nu este nici o garanție că un astfel de contract ar ajuta HTC să se redreseze, dar în mod sigur nu are cum să-i dăuneze.


Poate te intereseaza si