Camera foto iHunt X200

iHunt este un importator direct de la producător de smartphone-uri și accesorii din China. Producătorul colaborează intens cu cei din China pentru a livra în țara noastră, produse de calitate ce au performanțe și calitate superioară. Prețurile nu sunt nici ele de neglijat, magazinul/producătorul ține cont de costuri iar telefoanele și produsele comercializate au un preț avantajos.

Concurs încheiat! Câștigătoarea și extragerea sunt afișate la finalul articolului

iHunt X200 este un smartphone cu design elegant și cadru metalic ce cântărește 207 grame. Aspectul său ne duce cu gândul la telefoanele Vertu, însă aceasta poate să fie o părere pur personală.
Chiar dacă nu este încă un brand foarte cunoscut, iHunt are griă ca smartphone-ul să beneficieze de cele mai actuale specificații. Conexiune 4G LTE, cameră foto principală de la Sony de 13 MP și selfie de 5 MP, display de 5 inch produs de LG cu rezoluție 720 P, baterie mare pentru o autonomie îndelungată  de 3500 mAh, sistem de operare Android 5.1

Specificații

Display – IPS produs de LG
Procesor – Quad-Core MTK6735 – 1 GHz
GPU – Mali-T720
RAM – 2 GB
Spațiu de stocare – 16 GB (posibilitate de extindere prin card micro-sd)
Cameră principală – 13MP, poate înregistra FULL HD, la 30 de cadre pe secundă. (Autofocus, Touch Focus, Continous Shooting, Digital Zoom, Panorama, HDR)
Cameră selfie – 5 MP
Sistem de operare – Android 5.1 Lollipop
Baterie – 3500 mAh – Lithium
Greutate – 207 grame

Design

iHunt x200 design

Un smartphone rezistent la șocuri, cu cadru din metal și spate din material ce imită pilea de crocodil, toate acesta la un preț de sub 1000 de lei. Da, o să spuneți că este normal de vreme ce smarphone mai are până să aibă un adaos consistent doar pentru că poartă logo-ul companiei. Trebuie din start să nu ne așteptăm ca acest telefon să fie un concurent pentru Huawei P8 sau LG G4, deși lui G4 îi dă ceva bătăi de cap la un aspect, lucru pe care o să îl aflați mai jos.

Prima dată când îl vezi pare masiv, poate și greu dar deosebit. Acest cuvând deosebit nu este folosit întâmplător pentru că smartphone-ul aduce aminte de celebrele telefoane de lux Vertu, probabil de aici a sosit și un pic de inspirație. Chiar dacă nu costă ca un Vertu, acesta este cu siguranță rezistent.

Display

IHunt X200 (5)

iHunt a ales ca pentru modeul X200, display-ul să fie produs de LG. Chiar dacă nu este FULL HD, rezoluția 720, pare să fie suficientă. Culorile redate nu sunt exagerate sau sterse, aspect ce îi oferă smartphone-ului un avantaj major.

Ecranul este iluminat intens, nu are probleme cu iluminara motiv pentru care imaginile sunt redate foarte bine.  Atunci când noi sau alte persoane dorim să vizualizăm ecranul din unghiuri mai largi, X200, se dovedește să se descurce bine și în această situație.  Smartphone-ul vine impreună cu o folie de protecție gata aplicată, doar folia protectoare trebuie dezlipită iar telefonul este gata pentru utilizare, fără o vizită la cei care aplică folii de protecție.

Pixeli ecranului sunt RGB Stripe, iar din testele realizate cu luxometrul de colegii de la Mobilissimo, acesta se pare că ecranul lui iHunt X200, este mai luminos față de modele mult mai scumpe ca LG G4 sau Huawei Honor 6 Plus.

Performante & Benchmark

Smartphone-ul ce poartă brandul companiei iHunt, are în interior un procesor de la MediaTek de doar 1 GHz, și 4 core-uri. Este absolut suficient pentru aplicațiile zilnice rulate și puțin gaming.

Memoria RAM este de actualitate, telefonul nu beneficiază de doar 1 GB memorie RAM precum alte smartphone-uri de buget ci de 2 GB, lucru care ajută foarte mult la performanțe. Atunci când este utilizat mai intens, deși are un spate ce imită pilea de crocodil, temperatura de 33.7, este simțită de utilizator.

Rezultate Benchmark 

După cum se poate vedea și din rezultate, smartphone iHunt este similar și în cazul rezultatelor single-core dar și multi-core unui Samsung S3 și superior altor telefoane ca Motorola Moto X sau Moto G.

Conectivitate

În clasicul mod chinezesc, iHunt nu scapă de posibilitatea de utiliza două simuri, unul microsim altul mini sim.  Alături de cele două simuri, smartphone-uri beneficiază și de posibilitate de extindere a memoriei de stocare prin intermediul cardului micro-sd.

  • La capitolul conectivitate, pe rețeaua de telefonie, smartphone-ul poate utiliza rețelele 4G FDD și 3G cu frecvențele 800/900/1800/2100/2600 MHz.
  • Wifi-ul 802.11 b/g/n.
  • Bluetooth 4.0
  • GPS A-GPS
  • Port microUSB  este utilizabil pentru transfer de date, încărcare dar și utilizare cablu OTG.
  • Jack de 3.5 mm, pentru momentele când doriți să ascultați muzică sau să utilizați un handsfree.

Camera foto & Video

Camera foto iHunt X200

Camera Sony, s-a descurcat foarte bine din în momentele când am ales să fotografiăm diverse lucruri sau plante cu lumină suficientă. Deși este precizat în specificații că are 13 MP, se pare că această cifră este realizată prin intermediul softului, camera având defapt doar 8 MP. Chiar și așa aceasta rusește să se delimiteze de alte smartphone-uri low-budget.

Nici la capitolul video nu stă rău, puteți cu succes să înregistrati diverse momente pentru arhiva personală sau chiar pentru a le urca pe internet. Formatul 3GP în care aceasta face stocarea fisierelor video este unul din punctele slabe.

Poze realizate cu iHunt X200

Autonomie

Deși are o baterie mare de 3500 mAh, smartphone-ul se pare că nu este foarte bine optimizat pentru consumul de energie electrică. Acesta are o autonomie de aproximativ o zi cu utilizare intensă suficient pentru majoritatea dintre noi însă poate insuficient dacă telefonul este utilizat de persoane care nu au acces la priză pentru a încărca smartphone-ul seară de seară.

Cost

Nu are un cost deloc mare ținând cont că este un telefon Rugged. Smarphone-ul deși nu este certificat el poate să reziste la picături de apă apă, praf și mai ales lovituri. Costă aproximativ 850 lei și este dispobibil fie la magazinul online al producătorului iHunt sau la eMAG.

Puncte pozitive

  • Display de bună calitate
  • Construcție masivă
  • Design plăcut
  • Preț decent
  • Rezistent la apă și praf
  • Bloatware aprope indexistent.

Puncte Negative

  • Greutate cam ridicată
  • Achiziție destinată barbaților, pentru femei nu cred că o să fie atractiv.
  • Timp de încărcare ridicat, peste 4 ore.

Concluzie

Dacă ești o persoană activă care merge destul de des la vânătoare sau activități intense, telefonul poate să fie alegerea perfectă. Construcția de bună calitate prin intermediul cadrul metalic.

Dedicat bărbaților, iHunt X200, reușește să ne uimească plăcut din punct de vedere al designului și ne semi-dezamăgește când vine vorba despre performanțe acesta fiind similar cu Samsung S3, model lansat în 2012.

Costul nu este unul mare ținând cont de faptul că este rezistent la apă, lovituri sau praf.

Galerie foto iHunt X200

Dacă doriți să câștigați acest smartphone trebuie să

      • 1.Dați like paginii producătorului iHunt

(Nu trebuie să părăsiți pagina, un click pe butonul de mai jos este suficient)

Concursul se desfăsoară în perioada 7-21 Martie 2016.
Câștigătorul sau câștigătoarea este ales/aleasă dacă îndeplinește toți pașii specificați mai sus. Extragerea se face cu ajutorul site-ului Random.Org, fiecare participand primid un număr de ordine.

Extragere Concurs

Câștigătoarea concursului este Alina Corodescu

 


Poate te intereseaza si