Zvonuri recente sugerau că display-urile OLED își vor face apariția la smartphone-urile iPhone până în anul 2018, odată cu lansarea iPhone 8. Se pare că lucrurile s-au schimbat un pic, între timp.

O știre ce vine din China spune că Apple a decis să facă tranziția la display OLED începând cu iPhone 7s șiiPhone 7s Plus, în anul 2017. Toate device-urile iPhone realizate până acum au folosit display-uri LCD. În acest moment Apple Watch este singurul produs ce folosește OLED.

Display-ul OLED are câteva avantaje în fața celui de tip LCD. Unul din aceste avantaje este consumul mai mic de energie când sunt afișate culori mai închise. Un ecran complet negru înseamnă consum zero de curent la un display OLED pentru că pixelii negri pur și simplu nu se aprind. De aceea,  display-urile OLED arată mai întunecate decât cele de tip LCD cânt acestea sunt complet negre.

Unele surse afirmă că Apple poartă discuții cu Samsung și LG pentru a vedea dacă cele două companii pot produce display-ul la timp pentru a-l utiliza la iPhone 7s. Se pare că Apple sunt deosebit de interesați în display-urile OLED flexibile – precum cel de pe Galaxy Edge – ceea ce arată interesul companiei din Cupertino în realizarea unui iPhone cu display curbat.

Cei mai mulți rivali a-i Apple folosesc deja display-uri OLED, iar Samsung reușeste mereu să depășească display-ul LCD de la iPhone în testele realizate de experții DisplayMate

Evident, toate aceste informații sunt doar la nivel de zvonuri și trebuie tratate ca atare. Analistul Ming-Chi Kuo, ce în trecut a dezvăluit multe informații vis-a-vis de Apple, spune că nu se așteaptă ca iPhone să facă trecerea de la LCD la OLED mai devreme de anul 2019.


Poate te intereseaza si