Așa cum suspectam, Sony Xperia X Performance va înlocui Xperia Z6. Sony a confirmat oficial faptul că Xperia Z5 va fi ultimul device din această clasă.

Purtătorul de cuvânt de la Sony a mai lăsat de înțeles faptul că Xperia XA este succesorul Xperia M4 Aqua, despre care se știa că ar fi trebuit anunțat la MWC 2016. Din ce înțelegem, Sony dorește să aducă cât mai multe produse sub umbrela seriei X, focusul principal la noua seriei fiind un consum mai redus al bateriei, performanțele camerei foto și design-ul.

În ceea ce privește faptul că Sony ar abandona caracteristica de rezistență la apă, purtătorul de cuvânt a declarat că aceasta nu este o caracteristică esențială ce ar îndemna consumatorul să achiziționeze un device. Totuși, oficialul Sony a spus că în cadrul companiei se testează încă această carcacteristică, iar noua serie X este rezistentă la apă, dar doar în cantități mai mici, de tip splash și rezistă și la scufundări în apă de scurtă durată.

În mod oficial, Sony nu va obține rating IP de rezistență la apă și nici nu își va face publicitate cu această caracteristică și va utiliza cam aceeași strategie pe care o folosește și Motorola cu modelul Moto G, adică se vor baza pe surpriza plăcută a clienților când vor realiza că device-ul achiziționat este waterproof.


Poate te intereseaza si