Samsung a anunțat că a început producția primului chip cu modul de memorie de 256GB pentru smartphone-uri.

Această nouă tehnologie ce ține de spațiul de stocare intern, se bazează pe Universal Flash Storage 2.0 pentru viitorele generații de smartphone-uri, asta în caz că 128GB spațiu de stocare nu este suficient. Ce este interesant la această nouă tehnologie, este faptul că aceasta depășește viteza normală a unui SSD tip SATA instalat în interiorul unui PC. Samsung a realizat acest chip cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de ei, V-NAND, tehnologie ce combinată cu un controller de înaltă performanță va duce până la 45.000 de operațiuni interne pe secundă și până la 40.000 de operațiuni pe secundă externe.

“Noua memorie UFS de 256GB va fi capabilă să suporte rularea fără efort a unui video Ultra HD și va oferi funcționalitate multitasking pentru device-urile mobile cu ecran mare, cum ar fi urmărirea unui film 4K Ultra HD pe un split screen, în timp ce căutați poze sau downloadați clipuri video. Capacitatea de stocare de 256GB vă va permite să stocați cantități impresionante de date pe dispozitivul mobil. De exemplu, un singur chip UFS de 256GB, poate stoca până la 47 de filme full HD, ceea ce înseamnă o mai mare flexibilitate pentru consumator.”

De-abia anul trecut Samsung a anunțat disponibilitate de 128GB de memorie UFS, dublând astfel capacitatea în doar un an.


Poate te intereseaza si