Cum toată lumea a fost concentrată luna aceasta cu lansările de la MWC, iPhone 6c (sau iPhone 5se) a intrat într-un con de umbră.

Se știe sigur că Apple pregătește un smartphone de 4 inch, iar proiectul a primit denumirea de iPhone 6c (deși alte surse spun că acesta s-ar numi iPhone 5se). Apple spune că cererea pentru smartphone-uri cu dimensiuni mai mici este încă mare și vor să vină în întâmpinarea lor cu acest nou produs.

O sursă din cadrul unei companii ce se ocupă de realizarea de huse a furnizat câteva randări cu iPhone 6c: acesta arată aproape identic cu iPhone 5s. Sursa a declarat că dimensiunile sunt aproape identice cu flagship-ul lansat în 2013.

iPhone 6c revine la butonul sleep/wake/power amplasat lateral. Aceeși sursă confirmă alte zvonuri, cum că noul model va avea marginile device-ului și sticla frontală, ușor curbate, dar nu la fel de curbate precum marginile de la iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

În afară de aceste mici schimbări, iPhone 6c este  din punct de vedere vizual un iPhone 5s. Deși aceste randări nu arată Touch ID, acesta se va regăsi pe viitorul smartphone. În ceea ce privește hardware-ul, aceeași sursă afirmă ca iPhone 6c va fi dotat cu chipset-urile A9 și M9 de pe iPhone 6s, camera va beneficia de un upgrade, noul model suportând și opțiune NFC Apple Pay. Ca și culori, pe lângă cele de care a dispus iPhone 5s, adică Gold, Silver și Space Gray va avea și opțiunea de Rose Gold.

Noul device va avea ca și spațiu de stocare o versiune cu 16GB și una cu 64GB. Cele mai multe surse afirmă că Apple va lansa acest nou dispozitiv pe 15 martie, în cadrul evenimentului urmând a fi prezentate noi versiuni pentru Apple Watch și o versiune upgradată a iPad-ului de 9.7 inch.


Poate te intereseaza si