Cat phones anunță lansarea noului flagship Cat S60, primul smartphone din lume cu cameră foto termică integrată, acesta fiind în același timp smartphone-ul cu cea mai mare rezistență la apă din lume. Dispozitivul a fost prezentat la Mobile World Congress 2016, în Barcelona.

Cat S60 dispune de o cameră foto termică integrată, dezvoltată de FLIR, lider global în tehnologia imaginilor termice, care le permite utilizatorilor Cat să fie primii din lume în folosirea smartphone-urilor pentru scopuri diverse, precum detectarea pierderilor de căldură din jurul ferestrelor și ușilor, detectarea zonelor de umiditate și a zonelor lipsite de izolație, identificarea aparatelor electrice supra-încălzite și a circuitelor. De asemenea, smartphone-ul le permite utilizatorilor să aibă vizibilitate pe întuneric.

Camera termică afișează pe ecran căldura invizibilă pentru ochiul liber, scoțând în evidență diferențele de temperatură. Camera foto poate identifica nivelul de căldură și poate măsura temperaturile de suprafață de la o distanță de la 15 m până la 30 m. În plus, camera le permite utilizatorilor să vizualizeze diferite obiecte în atmosferă obscură, cum ar fi fumul, oferind o serie de beneficii pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor, lucrătorilor din domeniul public, amatorilor de sporturi în aer liber, dar și pentru intervențiile de urgență.

Noul Cat S60 este rezistent la apă, la adâncimi de până la 5 m, timp de o oră, caracteristică ce îi permite să fie folosit și ca aparat foto subacvatic, împingând astfel limitele tehnologiei mobile si permițând să fie folosit într-o serie largă de scenarii și contexte.

Cat S60 intră în categoria robustă a telefoanelor inteligente, fiind extrem de solid și rezistent. Este compatibil cu standardele militare din SUA și chiar le depășește, fiind construit pentru a rezista căderilor pe ciment de până la 1,8m și este rezistent atât la praf, cât și la apă. Ecranul versatil și luminos este vizibil chiar și sub lumina puternică a soarelui, iar interfața tactilă poate fi controlată chiar și cu degetele ude sau purtând mânuși. De asemenea, este protejat de cel mai nou tip de sticlă Corning® Gorilla® Glass 4.

Cat S60 este prezentat în premieră la MWC 2016, în perioada 22-28 februarie, la standul CS80 și va fi disponibil anul acesta la un preț recomandat de 649 euro.

Specificații tehnice:

• Ramă din metal turnat sub presiune
• Rezistență la cădere de până la 1,8m, MIL Spec 810G
• Ecran luminos (540 nits), sticlă Gorilla Glass 4
• Ecran multi-touch de 4.7” HD, ce răspunde la comenzi tactile cu degete umede și mânuși
• Baterie optimizată de 3800mAh
• Calitate audio performantă (>105dB)
• Cameră foto principală subacvatică, dual flash, de 13 MP; cameră foto secundară 5MP
• 4G LTE
• Procesor octa-core Snapdragon 617
• Memorie 32GB ROM, 3GB RAM
• Android™ Marshmallow
• Aplicație dedicată pentru camera termică FLIR cu tehnologia MSX, imagine statică, panoramă și clipuri video; palete de căldură interschimbabile; aparat de măsurarea temperaturii; afișaj al datelor minime, maxime și medii de temperatură.


Poate te intereseaza si