Intel Corporation a anunțat noi parteneriate în industrie și produse, care trasează calea către conectivitatea 5G, mai rapidă, inteligentă și mai eficientă, pentru a aduce experiențe incredibile în viața de zi cu zi.

De la dispozitive încorporate în echipamentele sportivilor, drone cu capabilități de evitare a coliziunilor, la mașini autonome, orașe inteligente și multe altele, conectarea “lucrurilor” între ele, cu oamenii și cloud-ul încarcă rețelele wireless.

Intel lucrează cu ecosistemul din domeniul dispozitivelor mobile pentru a face posibilă în viitor disponibilitatea 5G pe scară largă.

Platforma 5G Intel_Diagrama

  • Ericsson și Intel colaborează cu operatorii de telefonie mobilă în domeniul soluțiilor 5G și se implică în teste comune, ca o extensie a actualului parteneriat pentru transformarea rețelei, cloud și IoT.
  •  KT și Intel vor face teste 5G în 2018, care vor verifica şi dezvolta tehnologia wireless 5G și dispozitivele asociate și platformele de reţele virtuale.
  •  LG Electronics și Intel vor dezvolta și testa tehnologia telematică 5G pentru generaţia viitoare de maşini.
  • Nokia și Intel colaborează în domeniul tehnologiilor radio 5G și a soluțiilor de rețea pentru a permite implementarea timpurie a soluției 5G pentru clienți și a infrastructurii wireless, la fel ca interoperabilitatea tehnologiilor radio 5G pentru a îndeplini cerințele dispozitivelor pentru viitoarele rețele wireless.
  • SK Telecom și Intel dezvoltă și verifică dispozitivele mobile 5G și soluțiile de rețea, precum si dispozitivele pentru Licensed Assisted Access (LAA) în benzile de frecvențe fără licență în 2016. În cadrul colaborării continue pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, companiile au prezentat progrese în ceea ce privește tehnologiile de acces multiplu prin canale radio, inclusiv tehnologia MIMO pentru a îmbunătăți capacitatea rețelei 5G.
  • Verizon și Intel testează soluțiile wireless 5G în teren prin intermediul Verizon 5G Technology Forum pentru a demonstra cum spectrul de unde milimetrice, capabil să susțină date și viteze de 10 ori mai mari faţă de actualele rețele, este o cale viabilă pentru a oferi calitate ridicată și conectivitate wireless rapidă pentru casă și birou.

Platforma 5G de referință a Intel oferă o bază de dezvoltare de înaltă performanţă pentru integrare rapidă și testare a dispozitivelor 5G și a punctelor de acces wireless. Intel lucrează în prezent cu operatori globali pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, crearea de prototipuri și testarea pe această nouă platformă.


Poate te intereseaza si