La MWC 2016, Sony a lansat ceea ce numește “o evoluție a brandului Xperia”. Prin reinventarea acestui brand, se speră că va duce la mai mult decât un smartphone, va duce la un device conectat smart “capabil să schimbe modul în care interacționezi cu lumea”.

Primele trei telefoane din noua seria X sunt Xperia X, Xperia X Performance și Xperia XA. Specificațiile tehnice le puteți observa în tabelul de mai jos.

Sony

Tehnologie next generation

Sony Xperia X și Xperia X Performance includ noua tehnologie pentru camerele foto Sony, “Predictive Hybrid Autofocus”. Dezvoltat împreună cu inginerii de la divizia foto a Sony, noua tehnologie îți permite să-ți alegi subiectul pozei, iar apoi aceasta prezice mișcarea subiectului, astfel încât poți face o poză în mișcare, cu focus perfect, fără blur.

Pe lângă tehnologia camerei, Sony spune că bateria next-gen pusă pe seria X, împreună cu modul economisire pus la dispoziție tot de Sony, va livra până la două zile de utilizare.

Device-uri ce se conectează la smartphone

Ca parte a reinventării brandului Xperia, Sony se gândește la modul de interacțiune cu smartphone-ul. Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, Sony a dezvăluit și detaliile vis-a-vis de Xperia Ear. Acesta este un tip de cască wireless ce furnizează informații precum programările făcute pentru ziua în curs, vreme, ultimele știri etc. Utilizează tehnologia de recunoaștere a vocii Sony, ceea ce înseamnă că poate răspunde la comenzi vocale, deci îi poți cere să apeleze o persoană, să facă căutări pe internet, să dictezi un mesaj sau să fii îndrumat către o anumită locație. Cheia este experiența hands-free.

Xperia Ear se conectează la smartphone-ul cu Android prin NFC sau Bluetooth și oferă o capacitatea bateriei care va ține o zi întreagă, plus waterproof IPX2.  Sony a mai anunțat următoarele device-uri:

– un dispozitiv Bluetooth pentru mașină, numit RM-X7BT. Acesta este compus din două părți: un modul ce se ocupă de streaming audio plus apelurile hands-free și o mică consolă ce se ocupă de comenzi și navigare.

Xperia Eye – un device ce se poate atașa la haine sau poate fi purtat la gât, are lentile wide și poate face poze, utilizând ca și declanșator, vocea sau expresia facială.

Xperia Projector – este realizat pentru comunicarea în familie, utilizând o proiecție a unei interfețe pe orice suprafață netedă. Va răspunde la atingere, voce și gesturi, așa cum ai interacționa cu ecranul unui smartphone.

Xperia Agent – este un asistent personalizat. Acesta răspunde la voce sau la gesturi, furnizând informații, asistență la comunicare și poate controla device-urile smart instalate acasă.


Poate te intereseaza si