Via: itmaniatv.com

Orange și Telekom au anunțat astăzi, 16 februarie 2016, acordul prin care cei doi operatori vor avea acces în rețeaua ceiluilalt operator. Telekom mizează pe rețeaua 4G a lui Orange, iar francezii pe infrastructura rețelei fixe deținută de Telekom.

Se anunță o primavară interesantă pe piața telecom din România! Până nu de mult adversari, Orange și Telekom au oficializat astăzi, acordul despre care au început să apară vești încă de la finalul lui 2015.

Ambii operatori au un procent important din piața telecom, însă acordul o să ofere avantaje atât clienților cât și operatorilor. Orange nu avea infrastructura necesară pentru a furniza servicii complete, internet și telefonie fixă și mobilă + televiziune, însă acum poate să ofere aceste soluții prin parteneriatul cu Telekom.

Compania Telekom la care statul român încă mai are acțiuni se bucură de o infrastructură extinsă pentru conexiunile fixe, dar avea dezavantajul unei acoperiri mai slabe atunci când era vorba despre 4G.

Costurile de dezvoltare proprie în ambele cazuri erau mult prea mari, iar în acest sens cei doi operatori au agreat un acord prin care fiecare folosește avantajele celuilalt partener.

Din punctul meu de vedere, marele câștigător odată cu acest acord este Orange care își poate forma un pachet complet de servicii și astfel să mai câștige din utilizatorii săi actuali care au ales o altă soluție de internet fix și televiziune.

Din experiența de până acum, conexiunile de la Telekom nu excelau la aspectul vitezei, însă poate odată cu acest acord, Orange va beneficia de bandă simetrică și viteze mai mari.  Cât despre costuri, acestea sunt momentan necunoscute.

Ce au comunicat operatorii

Orange România anunţă semnarea unui contract cu Telekom Romania pentru acces la reţeaua sa fixă de bandă largă. Pe baza acestuia, Orange va completa portofoliul existent de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, şi va lansa în curând soluţii de comunicare convergente.

Telekom Romania anunță o etapă majoră a strategiei sale de broadband mobil, ca urmare a unui acord de roaming național încheiat cu Orange România. În baza acestui acord clienții Telekom Romania vor putea utiliza rețeaua Orange 4G/4G+, beneficiind de acoperire extinsă și calitate superioară pentru serviciile 4G și 4G+.

Suntem foarte curioși să vedem noile soluții Orange atât din punct de vedere al costurilor cât și al beneficiilor.

Poate te intereseaza si