Samsung S7 poze

Atât de diferite și totuși, oarecum asemănătoare. Astfel pot fi descrise flahship-urile Samsung Galaxy S7 și LG G5. Ambele urmează să fie lansate pe 21 februarie, la MWC.

Ambele device-uri  vor fi evident diferite în ceea ce privește design-ul și interfața pentru Android, dar vor avea multe alte caracteristici comune. Pe baza unor zvonuri solide, am făcut o listă a caracteristicilor ce se vor regăsi atât pe LG G5 cât și pe Samsung Galaxy S7.

Display Always on

Săptămâna trecută, LG a confirmat faptul că G5 va dispune de display “Always on”. Acesta va fi folosit pentru alerte, notificări, ora și data etc. Samsung a dezvoltat propria caracteristică de acest tip pentru display-ul său, iar Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge vor fi primele care vor beneficia de acest suport.

Scanner amprentă

Samsung Galaxy S7 va avea încastrat senzorul de amprentă în butonul de home, iar la LG G5, cel mai probabil, senzorul va fi încastrat în butonul de power situat pe spatele device-ului. Zvonurile spun că ambele vor fi deosebit de rapide, cu o fidelitate a scănării foarte ridicată.

Port USB Type-C

Avantajul portului USB de tip C este pe lângă viteza de transfer crescută, faptul că mufa este reversibilă, adică poate fi introdusă oricum, fără grija că poate fi introdusă greșit. Dacă LG are deja experiență în acest domeniu, Samsung va implementa această soluție pentru prima dată.

Design metalic (sau parțial metalic)

LG G5 va fi primul smartphone al companiei ce va fi realizat exclusiv metalic, în timp ce Samsung va folosi și sticlă pentru cele două flagship-uri ale sale.

Suport pentru card de memorie extern

Faptul că LG G5 va avea suport pentru card microSD nu ar trebui să fie o surpriză dacă ținem cont ca atât G3 și G4 au beneficiat de extinderea spațiului de stocare. Surpriza vine însă de la Samsung, care va dota Galaxy S7 cu suport pentru extinderea memoriei de stocare.


Poate te intereseaza si