A durat un pic până am reușit să realizez articolul ăsta, dar până la urmă am reușit să-l duc până la capăt. După o scurtă introducere, urmează TOP 10 JOCURI 2015.

În primul rând trebuie să clarificăm un lucru. Este destul de greu să realizezi un astfel un astfel de top în mod obiectiv. Acest top nu va include remastere, DLC-uri sau sau expansiuni (e trist pentru că astfel nu va fi inclus în top StarCraft ll: Legacy of the Void al cărui mare fan sunt). Și cum vorba lungă, sărăcia omului, să trecem în revistă cele mai bune jocuri ale anului 2015 (în umila mea părere).

LOCUL 10

Rise of the Tomb Rider

Acest sequel e superior din toate punctele de vedere jocurilor lansate anterior. Grafic arată extrem de bine, povestea te captivează, pachetul per general fiind unul care nu dezamăgește. Rise of the Tomb Rider este unul dintre cele mai bune jocuri de acțiune. Lansarea din noiembrie a fost pentru consolele Xbox One și Xbox 360. În luna ianuarie a fost lansată versiunea pentru PC, iar cei care vor să-l joace pe PS4, mai au de așteptat.

PS . Vă puteți aștepta la decese terifiante ce vă vor da fiori pe șira spinării.

LOCUL 9

Ori and the Blind Forest

Cuvântul care descrie perfect acest joc este artistic. Ca orice lucru care este catalogat ca lucrare artistică, în mod sigur, acest joc nu e pentru toată lumea. Este cel mai frumos joc 2D pe care l-am văzut, cu o poveste bine realizată. Este un joc ce dă dependență (cel puțin în cazul meu). Are versiuni pentru Xbox One și PC.

PS. Pe măsură ce avansezi, devine tot mai greu. Uneori, frustrant de greu. Dacă îl joci pe consolă, recomand să legi joystick-ul de mână, ca să nu îl dai de perete.

LOCUL 8

Life is strange

Este un joc pe bază de episoade. E un joc interactiv, o dramă, un joc de aventură grafică. Personajul principal descoperă că poate da timpul înapoi, poate lua decizii ce infuențează personajului principal și a celor din jur. E un joc ce te va pune la încercare, pentru că vei fi obligat(ă) să iei decizii ce uneori nu sunt chiar morale, dar sunt necesare. Acest joc te pune pur și simplu pe gânduri. Are versiuni pentru Xbox One, Xbox 360, PS 3, PS4 și PC.

PS. Are și ceva lacune, uneori lăsând impresia că autorii nu știau cum să încheie o acțiune. E un altfel de joc și clar nu e pentru toți.

LOCUL 7

Mortal Kombat X

Ce poți spune despre acest joc?! Extraordinar realizat. A reușit să introducă și un story mode, cinematics-urile sunt bestiale, luptele sunt fluide și dinamice. Acest joc merită fiecare bănuț. Dacă ești fan al genului, acest joc pur și simplu nu poate dezamăgi. Este disponbil pe Xbox One, Xbox 360, PS 3, PS4 și PC.

PS. FINISH HIM!!!

LOCUL 6

Rocket League

HA, e un joc super distractiv. Dacă chemi câțiva prieteni la o bere și dai drumul la joc, pur și simplu vor zbura orele. E genial plin simplitatea lui, are trick-uri spectaculoase. Sigur, vei avea ceva probleme cu lag-ul de pe servere și uneori vei beneficia de câte un crash, dar toate aceste probleme nu vor diminua plăcerea de a-l juca. Este disponibil pe PC și pe PS4 (preferabil să-l joci pe consolă).

PS. Vei da de jucători care probabil nu au viață personală ce vor face niște trick-uri ce te vor lăsa cu gura căscată.

LOCUL 5

Rainbow Six: Siege

Primele mele jocuri pe calculator au fost Delta Force 1 și Counter Strike, prin `99-2000 (yeah, i`m that old), deci presupun că e normal să aștept cu nerăbdare Rainbow Six. În ciuda faptului că are FOARTE PUȚINE hărți și nici ieftin nu e, acest joc își merită locul în Top 10. M-a dat pe spate modul în care mediul înconjurător este destructibil și faptul că orice greșeală este crunt pedepsită. Sigur, are un tempo ceva mai lent și trebuie să gândești în avans mișcarile (comunicarea audio e absolut necesară dacă vrei să faci ceva). Este disponibil pe Xbox One, PS4 și PC.

PS. Mă enervează la culme cei cu cheat. Nu am înțeles niciodată care mai este plăcerea de a juca în momentul în care folosești cheat.

LOCUL 4

Fallout 4

Probabil a fost cel mai așteptat joc al anului, iar cei care l-au achiziționat nu au rămas decepționați. Fallout 4 îți oferă o groază de ore de joc (serios acum… o grămadă de ore), are un sistem de crafting bine pus la punct, cu un sistem de explorare a lumii atât de extins, încât parcă-ți simți picioarele obosite. Un bonus al jocului, pe lângă faptul că are multe ore de joc, are și o rată de rejucabilitate destul de mare. O poți lua de la capăt, poți lua alte decizii pentru a avea o altă poveste. Disponibil pe Xbox One, PS4 și PC.

PS. Din punctul meu de vedere, grafica nu este una memorabilă. Cei de la Bethesda ar trebui să treacă urgent pe un nou engine.

LOCUL 3

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

În ciuda unei povești ce lasă o ușoară impresie de ca și cum creatorii nu au trecut-o tocmai la priorități, jocul impresionează prin modul în care este realizat open world-ul. Gameplay-ul e de pus în ramă, multitudinea felurilor în care poți duce la îndeplinire misiunile te lasă perplex. Este pur și simplu un joc fantastic și cu atât mai mare e părerea de rău, cu cât știm că e ultimul joc din această serie. Acest superb joc este disponibil pe Xbox One, Xbox 360, PS3, PS4 și PC.

PS. Modul în care recrutezi oameni și aduni resurse e de-a dreptul hilar. De multe ori am făcut asta doar din amuzament.

LOCUL 2

Bloodborne

Ce pot spune despre acest joc?! E un joc pe care aș vrea să-l joc în continuu. Să-i descopăr toate secretele, să lupt cu fiecare monstru, să folosesc fiecare armă. E un joc excepțional, un joc extrem de greu. Vei muri în el, vei muri de atâtea ori încât va fi a doua ta natură să-ți pui la îndoială calitățile de gamer. Se întâmplă uneori să termini un boss, iar bucuria ta să țină câteva minute, până când vei fi dat de pământ într-un mod neașteptat. Dar după fiecare luptă grea, când ești victorios și transpirat, nu te vei putea abține să urli în miez de noapte: Ti-am tras-o fraiere, cine e boss-ul acum?!!?!? (True story). Bloodborne este disponibil doar pe consolele PS4.

PS. După jocul ăsta am observat că vecinii mă cam evită. Să nu spuneți că nu v-am atras atenția.

LOCUL 1

The Witcher 3: Wild Hunt

WOW!!! Un joc la limita perfecțiunii. The Wircher 3: Wild Hunt este într-o clasă a sa. Aș putea să stau și să laud jocul ăsta ore întregi. Lumea din acest joc se simte și este imensă. Povestea e atât de bine gândită, încât te vei gândi de mai multe ori la alegerile pe care trebuie să le faci. Grafica e demențială. Monștrii extraordinar realizați. Gameplay-ul unul dintre cele mai bine realizate. Quest-uri o groază. Quest-urile secundare se împletesc cu cel principal. În quest-ul principal apar caractere din quest-urile secundare ce își aduc aminte ce ai făcut. Nu pot decât să-mi închipui volumul de muncă imens ce a fost depus la realizarea acestui joc. Muzica este perfectă. Vocile caracterelor se potrivesc de minune. Totul e la superlativ. În plus, rata de rejucabilitate este extrem de mare. O singură decizie luată altfel, te duce pe o altă cărare a poveștii. Deși în general recomand achiziționarea jocurilor în mod legal, The Witcher 3: Wild Hunt merită suportul tuturor. Ar fi chiar păcat să utilizați o versiune piratată. Nu merită asta. Acest joc este disponibil pentru Xbox One, PS4 și PC.

Cam acestea ar fi jocurile din Top 10, în opinia mea. Ce alte jocuri credeți că ar fi meritat să intre în acest top?


Poate te intereseaza si