Cei de la Sony sunt hotărâți să fie mai prezenți pe piața smartphone-urilor, iar anul 2016 va fi unul definitoriu vis-a-vis de pașii pe care îi vor urma pe viitor.

Încă de anul trecut, cei de la Sony au început să acorde o atenție mai mare senzorilor pentru camerele foto. Unele schimbări sunt deja vizibile la camerele ce se regăsesc pe smartphone-urile premium ce se află acum pe piață.

Sony mizează pe module dual-lens, folosite și de Apple pentru viitoarele iPhone-uri (deși, momentan este doar la nivel de zvonuri). Folosirea de camere dual-lens nu este încă un standard, dar producători precum LG, HTC și Samsung au arătat deja un interes deosebit pentru aceste camere, iar unele modele le vor avea implementate încă de anul acesta.

Tehnologia dual-lens folosesște două lentile într-o singură cameră. Acestea au distanțe de focalizare diferite și lucrează foarte bine chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Acest modul de cameră foto promite un zoom mai ridicat și chiar dacă te afli la o distanță mare, poți face în continuare poze de calitate ridicată, chiar și în absența zoom-lui digital.

Sony afirmă că anul 2017 va fi anul în care acest tip de cameră va lua avânt, 2016 fiind un an în care această tehnologie va fi perfecționată, realizând astfel un produs ce va fi mai ieftin, fără a compromite specificațiile tehnice.


Poate te intereseaza si