Anul acesta, Google va realiza două noi smartphone-uri Nexus cu ajutorul celor de la HTC, dacă e să dăm crezare zvonurilor, iar acestea ar putea fi ultimele realizate în parteneriat cu un producător de  smartphone-uri.

Tot mai multe informații dau ca sigură o nouă strategie pe care Google vrea să o adopte în ceea ce privește device-urile Nexus. Strategia pe care cei de la Google vor să o adopte e destul de asemănătoare pe care Apple o are în producția de iPhone.

Se pare că Google dorește să dețină un control mai mare în producția de terminale Nexus. Astfel, ei ar putea să dea unor producători specificații clare pentru realizarea unor componente și tehnologii, pentru ca mai apoi, toate acestea să fie cuprinse într-un singur pachet, care să ruleze un Android pur. Această idee a fost pusă parțial în practică cu lansarea Pixel C.

Ce ar însemna terminale Nexus realizate sub un control mai strict al Google? În primul rând, acestea ar fi mai robuste și mai stabile. Google nu trebuie să-și facă griji nici vis-a-vis de software, pentru că update-urile necesare ar putea veni când ar fi nevoie, fără să își mai bată capul de necesitățile producătorilor.

În același timp, Google dorește o prezență mai puternică pe piața smartphone-urilor high-end, adică device-uri mai bune, cu preț mai ridicat și cu un procent de profit mai mare.

Pixel C este un dispozitiv bine realizat și cu un design reușit. Dacă Google decide să-și facă propriile device-uri Nexus, acestea ar fi bine primite de comunitatea Android.


Poate te intereseaza si