Suport pentru USB Type-C au puține device-uri în acest moment, dar oamenii din această industrie spun că acesta este viitorul.

Sony vrea să ia un start anticipat în acest domeniu și lansează o linie nouă de flash drives cu USB Type-C care pot fi folosite chiar și la sloturi mai “tradiționale” de tip A. Asta înseamnp că astfel de flash drive se poate conecta la mai toate device-urile de tip Android, Windows, Mac sau Chromebooks.

Sony a creat aceste noi flash drives pentru a funcționa cu orice device mobil care se află în posesia consumatorului. USB Type-A este încă dotarea obișnuită a celor mai multe laptopuri, în timp ce Type-C este folosit la device-urile mai noi, cum ar fi MacBook, Nexus 6P și câteva alte terminale. Varianta de la Sony are doi conectori găzduiți de un design metalic. Ca și spațiu de stocare, flash drive-ul de la Sony vine în trei variante: 16GB, 32GB și 64GB.

În termen de viteză de transfer, USB Type-C este net superioară celor de tip A, atingând viteze de 130MB/s. Pentru a folosi un astfel de dispozitiv pe un terminal cu Android, va fi necesară o aplicație de file browsing, găsindu-se mai multe astfel de aplicații pe Google Play Store, dar funcționează pe terminalele ce rulează minim Android 5.0.

Încă nu s-a publicat prețul pentru un astfel de gadget, sau data de lansare, dar prezentarea va avea loc în mod sigur luna aceasta.


Poate te intereseaza si