Lenovo nu trece prin cea mai grozavă perioadă. Piața smartphone-urilor e super competitivă, iar industria PC, principala sursă de venit a companiei, este într-un declin accelerat.

În ciuda acestor circumstanțe nu tocmai plăcute, conducerea companiei se așteaptă ca posesorii de smartphone-uri de pe piețele în dezvoltare să facă pasul și către PC-uri, datorită funcționalității și puterii crescute. Această afirmație pare mai degrabă ceva gen “wishful thinking”, dacă ținem cont de faptul că anul 2015 a fost anul cu cele mai slabe vânzări în acest domeniu din 2007 și nu pare ca lucrurile să se îmbunătățească.

Chiar dacă consumatorii nu vor ține neapărat să achiziționeze un laptop sau un PC, Lenovo se bucură în continuare de poziția a patra la nivel mondial din punct de vedere a livrării de terminale mobile, cu toate că în 2015 a înregistrat o scădere a vânzărilor, comparativ cu anul 2014.

În ciuda zvonurilor, conducerea companiei a afirmat că vor continua să promoveze brandul Motorola, în special în Statele Unite, unde vor introduce un nou device în luna iulie, despre care afirmă că va fi mai atractiv și mai inovativ față de orice au lansat până acum.

Moto X Style și Moto X Play au fost introduse pe piață în luna iulie a anului 2015, deci ar trebui cel mai probabil să ne așteptăm la un nou device din clasa Moto.


Poate te intereseaza si