La nivel global, producătorii de smartphone-uri au livrat peste 1.4 miliarde de device-uri.

Conform unei analize realizate de către Strategy Analytics, producătorii de smartphone-uri au livrat anul trecut, peste 1.4 miliarde de device-uri.

Totuși, această cifră nu înseamnă că totul e bine și frumos în această industrie. Producția nu mai înregistrează creșteri procentuale semnificative. În ultimele 3 luni ale anului trecut, creșterea livrărilor comparativ cu cele din 2014 în aceași perioadă, a fost de numai șase procente.

Compania de analiză spune că această încetinire a creșterii producției se datorează faptului că clienții din marile piețe, precum China, ce înclină spre utilizarea unui smartphone, dețin deja unul.

Totuși, Samsung continuă să conducă în topul livrărilor. În ultimele 3 luni din 2015 a livrat la nivel mondial, peste 81.3 milioane de unități, contabilizând astfel o creștere de 9 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014 (cea mai mare creștere din ultimii doi ani).

Pe de altă parte, Apple nu o duce atât de bine. Chiar dacă a livrat 74.8 milioane unități în ultimele 3 luni ale anului 2015, abia au depășit livrările din aceași perioadă a anului 2014, care au reprezentat 74.5 milioane de unități. Strategy Analytics afirmă că Apple ar trebui să încerce noi piețe, precum India, pentru ca vânzările sale să nu stagneze.

Locul 3 în topul producătorilor este ocupat de Huawei, care a înregistrat vânzări mai mari cu doar două procente comparativ cu anul 2014. Lenovo-Motorola este singura companie ce a înregistrat o scădere a ratei de creștere a vânzărilor cu 18 procente, dar se situează în continuare pe locul 4. Pe locul 5 îi găsim pe cei de la Xiaomi, ce au livrat în 2015 cu 2 milioane mai multe unități comparativ cu anul 2014.

livrari


Poate te intereseaza si