Cum navigarea în online ne ocupă tot mai mult timp, echipa Mobile247, va prezintă câteva shortcut uri care să vă ușureze căutarea. Aceastea pot fi aplicate în Google Chrome, Mozilla, Opera dar si Internet Explorer.

1. CTRL + F
Cu ajutorul lui control find poți deschide o ferestrea de căutare și în care să scrii termenul căutat. Acesta va fi găsit în text imediat.

2. F11
Indiferent de browserul folosit, la apăsarea lui F11, vizualizezi pagina în modul fulscreen. Astfel, de poți focusa mai intens pe ceea ce ai tu de făcut.

3. F5
Această funcție de refresh este folosită și de alte programe precum Windowsul. O dată apăsat, F5-ul îți încărca ceva mai rapid pagina web accesată.

4. CTRL+T
Știu că sunteți obișnuiți să deschideți o nouă filă folosind mouse-ul, însă e bine să știți că aceasta este posibilă și din tastatură prin apăsarea tastelor CTRL și T.

5. CTRL+Click
Când navigarea web necesită deschiderea multor pagini rapid, un simplu click de mouse în timp ce tastă CTRL este apăsată pe tastatură, aduce rapid filele noi în fundal.

6. CTRL+W
După ce ne-am încheiat activitatea pe o pagină web, ne vine ușor să o închidem din mouse, însă dacă folosim Google Chrome și vom apăsa combinația de taste vor vedea că Chrome-ul revine la fereastră inițială.

7. Home și End
Tasta End ne duce la partea cea mai de jos a paginii web, care conține adesea o listă de link-uri utile, în timp ce tasta Home încarcă partea cea mai de sus a paginii, lucru extrem de folositor în paginile Facebook sau Twitter, unde alternativa este folosirea rotiței mouse-ului pentru mult mai mult timp.

8. CTRL+Shift+T
Dacă ai închis din greșeală o filă, combinația această de taste îți permite să deschizi filele închise, în același loc în care au fost închise

9. CTRL+Scroll
Folosind rotița mouse-ului în timp ce tasta CTRL este apăsată pe tastatură, mărimea textului se schimbă automat: când rotită este împinsă înainte mărimea fontului crește, când este trasă înapoi, mărimea scade. Fără mouse, CTRL alături de tastele + sau – are aceeași funcționalitate utilă.

10. CTRL+H
Cele două taste ne ajută să vizualizam istoricul din browser și astfel să vedem cam ce pagini am accesat în ziua respectivă, săptămâna și chiar luna.

Keyboard-Shortcuts

Poate te intereseaza si