În acest articol vom încerca să explorăm logica lansării a trei variante în gama S7: Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge și Galaxy S7 Edge+

Cum a început numărătoarea inversă până la MWC 2016 (Mobile World Congress 2016), cel mai mare și mai așteptat anunț va fi cel de la Samsung, cu noua linie Galaxy S7.

Pe măsură ce ne apropiem de data de lansare, zvonurile privind lansarea a trei variante de Galaxy S7 sunt tot mai numeroase. Lansarea a mai multor modele Galaxy S nu este neapărat un fenomen nou, dar lansarea a două versiuni cu ecran curbat este un aspect destul de important.

Ce credem că știm

Conform @evleaks ce în trecut a demonstrat că are informații destul de solide, Galaxy S7 va avea două dimensiuni ale ecranului, unul de 5.1” (5.2”) și unul de 5.5”. Astfel, @ecleaks confirmă mai multe zvonuri ce au apărut anterior.

Alte zvonuri vorbesc de folosirea a două chipset-uri, unul Snapdragon și unul realizat de Samsung – Exynos. Se mai zvonește de revenirea slotului de card microSD și de o baterie de 3000mAh pentru versiunea mai mică a telefonului. Camera foto va avea 12MP, dar va avea la bază lentile F/1.7 (chiar dacă rezoluția va scădea, noua cameră va fi  una net superioară celei de pe Galaxy S6 Plus).

Per total, noua linie Galaxy S7 va fi una cu îmbunătățiri majore comparativ cu precedenta gamă Galaxy.

De ce lansarea a trei Galaxy S7 are sens

Aspectul cel mai important e că Samsung trebuie să ofere un upgrade la GS6 și GS6 Edge. Nu toată lumea vrea un ecran Edge, dar succesul pe care l-a avut acest display în 2015 face ca această formă și dimensiune să fie utilizată mai multă vreme, de-acum înainte.

Și acum că exista  gama Edge+, Samsung nu-i poate lăsa pe fanii telefoanelor cu dimensiuni mai mari să aștepte până în toamnă, mai ales dacă ținem cont și de competiția acerbă. Dacă presupunem că Galaxy S7 Edge+ va folosi aceleași specificații tehnice ca și Galaxy S7 Edge, atunci chiar nu există un motiv pentru care să nu se lanseze două versiuni cu dimensiuni diferite.

În plus, un Galaxy S7 Edge+ de 5.5” poate coexista intr-o relativă armonie cu Note5. Samsung poate rezerva dimensiunea de 5.7” pentru gama Galaxy Note și să ofere dimensiuni mai reduse gamei Galaxy S.

Până la MWC 2016 mai este extrem de puțin și toate presupunerile noastre vor fi sa nu confirmate. Oricum ar fi, noi vă vom ține la curent cu toate noutățile ce apar.


Poate te intereseaza si