Qualcomm a prezentat la CES, un nou senzor de amprentă, ce folosește tehnologie ultrasonică.

Senzorii de amprentă au devenit destul de comuni pe telefoanele din ziua de astăzi, chiar și pe cele mid-range. Hardware-ul a devenit mult mai bun decât cel de acum câțiva ani, cand Samsung a implementat pentru prima dată acest gen de securitate pentru terminalele mobile.

Qualcomm vine acum cu o nouă tehnologie ce folosește ultrasunetele pentru a identifica amprentele, tehnologie ce ar putea fi chiar mai bună decât senzorii capacitativi de pe Nexus 6P și iPhone.

Senzorii capacitativi folosesc contactul fizic cu pielea, pentru a realiza o hartă de înaltă rezoluție a amprentei. Tehnologia Sense ID de la Qualcomm face cam același lucru, dar cu ajutorul sunetului. Conform celor de la Qualcomm, tehnologia Sense ID are destulă rezoluție pentru a identifica locațiile canalelor și chiar a porilor de transpirație și realizează astfel o hartă 3D a degetului. Datele obținute sunt apoi comparate cu amprentele înregistrate precedent, pentru a permite accesul la device.

Cea mai importantă inovație la acest nou senzor, e faptul că acesta funcționează prin intermediul a mai multor materiale, precum sticlă, aluminiu și safir. Asta înseamnă ca senzorul nu mai are nevoie de o componentă externă și poate fi introdus în interiorul telefonului sau tabletei. Este posibil ca în sfârșit senzorul de amprentă să fie în spatele touchscreen-ului, nemaifiind nevoie de a pune degetul într-un anumit loc pentru a citi amprenta.

Qualcomm mai afirmă că noul senzor este mult mai sigur decât cel utilizat în acest moment, pentru că poate face diferența întreo o copie a amprentei și degetul real, spre deosebire de senzorii actuali, ce pot fi păcăliți destul de ușor.

Mai multe flagship-uri ce vor fi lansate anu acesta, vor rula cu chipset-ul Snapdragon 820 de la Qualcomm, deci e posibil să vedem implementat destul de curând Sense ID.


Poate te intereseaza si