Motorola, un nume gigant în lumea telecomunicațiilor, își trăiește ultimele zile. Lenovo, compania ce deține Motorola, a anunțat că urmează să renunțe la titulatura Motorola.

Decizia luată de Lenovo, are la bază încercarea de a unifica sub un singur brand, smartphone-urile produse de compania din China. Brandul Moto va fi în continuare vizibil, acesta urmând a fi linia high-end a smartphone-urilor produse de Lenovo, urmând ca variantele ieftine să intre sub linia Vibe.

Din păcate pentru compania ce era sinonimă cu tehnologia avansată de telecomunicații, se pare că sfârșitul acestea va fi unul fără prea mult zgomot. În caz de nu știați, Motorola DynaTAC a fost primul telefon mobil ce a efectuat un apel, în anul 1973.

De atunci, compania Motorola a fost mereu implicată în lumea telefoanelor mobile sau a smartphone-urilor, într-un fel sau altul. Cum astăzi iPhone și Samsung Galaxy au cele mai mari vânzări și profituri, este ușor de uitat câtă putere și influență a avut Motorola când era în vârful popularității.

Era Motorola se încheie, iar telefoane precum Razr și multe altele vor rămâne ca puncte de referință în industria telefoniei mobile.


Poate te intereseaza si