LG G5 este speranța companiei sud coreene de a rămâne relevantă pe o piață din ce în ce mai competitivă, unde un pas greșit poate produce pierderi semnificative.

A început sezonul flagship-urilor. În doar câteva săptămâni cei mai influenți producători de telefoane cu Android vor începe să prezinte armele cu care vor lupta pentru profit și cotă de piață. Printre acești producători, LG încearcă să rămână competitiv în lupta cu Samsung, Huawei și foarte mulți alți mai mici competitori.

În acest articol vom încerca să prezentăm viitorul LG G5 așa cum ne-a fost dezvăluit în diverse zvonuri. Să trecem la treabă:

Background

Anul 2015 a fost un an pe care LG ar vrea să-l uite. Secția de smartphone-uri a companiei a revenit pe pierderi și flagship-urile sale au fost eclipsate de linia Galaxy de la Samsung, într-o piață ce devine tot mai polarizată între produse super-premium și produse super-ieftine.

LG G4 a fost un smartphone bun, dar design-ul l-a tras mult în jos. Lansarea LG V10 a fost primit extrem de bine, relansând vânzările. Ne așteptăm ca LG G5 să împrumute unele din caracteristicile și design-ul de la V10.

Dată de lansare pentru LG G5

LG G4 a fost lansat mai devreme în timpul anului decât G3, iar G3 a fost lansat mai devreme decât G2. Ne așteptăm ca LG să mențină acest trend și cu LG G5. Pentru a face față agresivității competitorilor, este foarte posibil ca lansarea noului flagship să aibă loc la MWC 2016, în februarie.

Preț și disponibilitatea la vânzare

Este destul de probabil ca prețul de vânzare să fie în jurul sumei de 500-600 dolari. Nu prea au existat zvonuri în această privință, dar LG au fost destul de stabili în acest departament. Cum este destul de posibil ca LG G5 să aibă o construcție metalică, costurile de producție ar putea să crească, dar nu credem că acestea vor fi transferate clienților.

Dacă e să ne luăm după lansările anterioare, e foarte probabil ca LG G5 să fie disponibil la lansare, în maxim o lună de la anunțul oficial.

Specificații tehnice

Display

Conform lui Evan Blass (cunoscut în lumea tehnologiei pentru dezvăluirile sale), LG G5 va avea un display mai mic, de 5.3”. Totuși, la fel ca V10, acesta va avea un display secundar plasat deasupra ecranului principal. Acesta va afișa notificările și shortcut-uri către aplicațiile favorite. Mai mult ca sigur, LG va folosi în continuare un ecran QuadHD.

Procesor, RAM și stocare

LG G5 va fi dotat cu chipset-ul Snapdragon 820, același chipset care se va regăsi și pe unele modele Galaxy S7. Deși se zvonește că LG lucrează la propriul procesor (Nuclun 2), cel mai probabil acesta va fi instalat pe următoarea versiune a V10 ce va fi lansat probabil prin toamnă. Flagship-ul G5 va fi dotat cu 3GB RAM și 32GB spațiu de stocare ce poate fi extins cu un card microSD.

Cameră

Mai mult ca sigur, LG G5 va avea în componență un setup dual-camera. Va avea autofocus laser și un senzor RGB despre care se spune că va ajuta la realizarea de poze mult mai apropiate de realitate (în ceea ce privește culoarea). Camera principală va fi de 16MP, iar cea secundară (din față) va avea 8MP.

Baterie

Din păcate, din ce s-a aflat până acum, LG G5 va avea o baterie de 2800mAh, mai mică decât cea de pe LG G4 care are 3000mAh. Este drept că și display-ul este mai mic, iar procesorul este mult mai eficient. Un corp metalic ar face încărcarea wireless imposibilă, dar este posibil ca LG G5 să aibă opțiunea de încărcare rapidă Quick Charge 2.0 sau chiar Quick Charge 3.0.

Alte caracteristici

LG G5 va deține un senzor de amprentă, ce va fi montat pe butornul de power plasat pe spatele telefonului. Alte caracteristici ar fi dotarea cu IR, USB-C și un chip audio high resolution. Se zvonește că va avea în componență și un “magic slot”. Nu se știe prea bine despre ce ar fi vorba, dar se bănuie că ar fi un slot ce permite conectarea la camere foto, tastatură externă sau chiar amplificator audio. Este posibil ca acest slot să deschidă calea pentru accesorii ce vor fi lansate ulterior.

Design

Persoanele care au văzut smartphone-ul LG G5, spun că acesta a făcut un mare pas înainte din punct de vedere al design-ului. Cea mai mare schimbare e faptul că va fi unibody, iar carcasa este una complet metalică. Ne așteptăm la cel mai premium design realizat de LG până în acest moment.

Concluzie

LG este o companie cu multe inovații. Totuși, de cele mai multe ori, acestea aveau o clară lipsă de rafinament sau optimizare. LG G5 pare că va fi un flagship deosebit, unul care să nu stea timid în compania altor flagship-uri. Cert este că de-abia așteptăm anunțul oficial.


Poate te intereseaza si