Dacă ești utilizator de MacBook, până de curând nu puteai conecta la el prea multe dispozitive fără un adaptor USB pentru USB-C. Se pare că 2016 va schimba acest aspect.

Dacă e să ne luăm după trendurile pe care le observăm la CES 2016, atunci putem spune că 2016 va fi anul USB Type-C.

Astăzi vă prezentam anunțul de lansare a două monitoare cu USB-C, produse de Lenovo și Acer, iar acum Samsung anunță și ei lansarea unui SSD extern, Samsung T3, cu port USB-C.

Trecerea pe conexiune USB-C face posibil transferul de date de până la 450 MB/s, ceea ce înseamnă că e mai mult decât deajuns pentru a suporta editare video 4K de exemplu. Și cum oferă compatibilitate pentru mai multe sisteme de operare, T3 va funcționa atât pe MacBook cât și pe alte notebook-uri sau desktop-uri ce au în componență USB-C.

SSD-ul Samsung T3 este realizat din aluminiu, spre deosebire de T1 ce are carcasa din plastic și beneficiază de tehnologia Vertical NAND flash și SSD TurboWrite. În ceea ce privește viteza, Samsung T3 atinge 450 MB/s scriere și citire, ceea ce înseamnă că este de până la patru ori mai rapid decât hard drive-urile externe tradiționale.

Chiar dacă cântărește doar 51 grame și are dimensiunile aproximative a unei cărți de vizită (74mm x 58mm x 10,5mm), T3 are o structură rezistentă la șocuri. Opțional, T3 folosește criptare AES-256 bit, despre care Samsung susține că nu va afecta performanțele dispozitivului.

Samsung T3 va avea spațiu de stocare de 250GB/500GB/1TB/2TB și primele livrări vor avea loc în luna februarie. Prețurile pentru noul SSD nu au fost încă publicate.


Poate te intereseaza si