De-abia am intrat în noul an, unii de-abia se dezmeticesc, dar pentru noi înseamnă un singur lucru: se dă startul la CES 2016.

Cel mai mare „show” de electronice din lume, CES 2016, se desfășoară în această săptămână în Las Vegas. Pasionați de tehnologie, companii, cu toți își dau întâlnire aici pentru a vedea sau prezenta ultimele noutăți din domeniu.

Show-ul de anul acesta promite să fie cel mai mare din ultima perioadă, fiecare producător urmând a prezenta cele mai tari tehnologii pe care le deține. Iată ce credem noi că va fi de urmărit la salonul de anul acesta:

Realitate virtuală

CES 2016 VR

2015 a fost anul în care VR (Virtual Reality) a început să acapareze din ce în ce mai multe titluri de articole, dar 2016 va fi anul în care ochelarii ce te scufundă în lumea digitală se vor bucura de extrem de multă atenție. Spațiul dedicat companiilor VR este cu 77% mai mare față de cel de anul trecut și vor fi prezenți peste 40 de expozanți.

Automobile

BMW i3 a făcut furori la CES 2014
BMW i3 a făcut furori la CES 2014

Mașinile vor fi cele mai mari computere afișate în show-ul din Las Vegas. Deși CES este cunoscut ca un show de tehnologie, în ultimii ani, tot mai mulți producători auto și-au făcut loc printre expozanți. Ford deja a anunțat Sync 3 cu suport pentru Android și iOS. VW au și ei pregătit un stand, Faraday Future va dezvălui în sfârșit mult așteptatul concept al mașinii viitorului și este de așteptat să vedem dezvăluiri interesante de la Mercedes, Audi și Chevy.

“Smart” oriunde, orice

CES 2016 smart

De la brățări la mașini de cafea, totul de la CES 2016 va fi “smart”. O furculiță cu conexiune Wi-Fi care îți spune că ai mâncat prea mult? O vei găsi la CES 2016. Sutiene smart care îți monitorizeaza toate statusurile de fitness? Yup… se vor găsi și de astea. Cam la orice lucru te poți gândi, o companie va fi gata să-l transforme într-un obiect “smart”. Electrocasnicele, becurile, televizoarele sunt lucruri destul de normale care să beneficieze de statutul smart, dar noi de-abia le așteptăm pe obiectele super ciudate care nu ar fi trebuit să facă pasul de la planșa de proiectare la producția propriu-zisă.

Drone

CES 2016 drona

Cel mai cel trend al anului 2015 au fost dronele. Hexo+, AirDog, DJI, Parrot și multe alte companii vor încerca să impresioneze asistența. Totuși, e foarte posibil ca GoPro să fure toată atenția dacă va veni cu mult zvonita dronă ce va fi lansată în 2016, Karma.

Chestii ciudate

CES 2016 furculita

Este ceva la Las Vegas care scoate la suprafață ciudatul din fiecare, iar CES 2016 nu va face excepție. Vor fi prezenți peste 3600 de expozanți de-alungul săptămânii și este imposibil să nu asistăm la prezentarea unor nebunii de device-uri la care nu am fi visat vreodată.


Poate te intereseaza si