Samsung Galaxy A9 a fost anunțat oficial în China. Nu ne-a surprins cu nimic nou, asta dacă ținem cont de faptul că s-au scurs în presă destule informații despre acest device.

Galaxy A9 se situează în vârful seriei A de la Samsung și se poziționează la granița dintre mid-range și flagship. Design-ul conține noua variantă adoptată de producătorul sud-coreean, cu sticlă și metal.

Samsung Galaxy A9 vine cu un display FullHD AMOLED, de 6”. Marginile telefonului sunt minimale, fiind de doar 2,74mm grosime. Noul smartphone beneficiază de puternicul chipset Snapdragon 652 (denumirea inițială a chipsetului a fost S620) și are 3GB RAM. Spațiul de stocare intern este de 32GB si, contrar politicii pe care o are Samsung când vine vorba se flagship-uri, aceasta poate fi extinsă.

Pe partea foto, Samsung Galaxy A9 are o cameră foto de 13MP, cu stabilizare optică și deschidere wide (f1/9). Camera secundară e de 8MP.

Galaxy A9 vine și cu o baterie pe măsură, cu o capacitate de 4000mAh, ce poate fi încărcată destul de repede cu ajutorul QuickCharge. Pe acest terminal se va regăsi și un senzor de amprentă în interiorul butonului de Home ce este completat cu suport pentru Samsung Pay.

Ca și conectivitate, Samsung Galaxy A9 are Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth v4.1, GPS/Beidou pentru poziționare și nelipsitul NFC. Totul arată bine, dar există și un mic neajuns: din nefericire, Galaxy A9 va rula Android 5.1 Lollipop, cel puțin la început, ceea ce e o dezamăgire dacă luăm în considerare faptul că e top de serie.

Nu a fost prezentat oficial prețul și momentul când Samsung Galaxy A9 va fi disponibil la vânzare.


Poate te intereseaza si