Compania Qualcomm a decis să schimbe denumirile noilor sale procesoare Snapdragon 618 și 620. De ce au luat această decizie?!

Producătorul american de chpset-uri a ajuns la concluzia că denumirile celor două procesoare nu prea au impact. Se pare că 618 și 620 nu descriu pe deplin puterea noilor procesoare și de aceea, Qualcomm a decis să le dea numele Snapdragon 650 și 652.

Întrebarea rămâne – de ce? Nu e ca și cum nu le plac numerele 618 și 620, doar că noile procesoare sunt practic în altă categorie de performanță comparatic cu modelele anterioare, precum 615, 616 și 617. Principalele îmbunătățiri aduse acestor chip-uri sunt modem-ul X8LTE cu suport CAT 6. Qualcomm menționează și noua “arhitectura avansată ARM-A72 CPU și un GPU de nouă generație, Qualcomm Adreno 510”.

Deși această schimbare pare copilăroasă pentru mulți dintre noi, există posibilitatea unei mișcari strategice. Probabil Qualcomm ia în calcul lansarea unor procesoare mai slabe și astfel, cele două să preia denumirile 618 și 620.

Decizia luată de Qualcomm nu are un efect semnificativ, deoarece nu au fost lansate terminale cu aceste două chipset-uri, dar ar fi bine să țineți cont de aceste modificări dacă pe viitor decideți să vă interesați de aceste modele de chipset-uri.


Poate te intereseaza si